PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pintat assegura que els resultats no són positius

Cinca creu que les xifres són mostra de «fortalesa i credibilitat» del sistema financer

Per L.R. / E.J.M.

Jordi Gallardo i Josep Pintat al Consell General.
Jordi Gallardo i Josep Pintat al Consell General. | TONY LARA
El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, va assegurar ahir que «com passa a tota empresa o sector, quan baixa el seu nivell de resultats no és una notícia positiva per ningú, ni pels ciutadans ni pels accionistes, encara que hi hagi altres variables econòmiques que hagin estat positives». Per Pintat, la tendència a la baixa dels resultats tant en el sector financer com en el sector tabaquer «pot afectar també de retruc els ingressos de l’estat». El liberal va celebrar la consolidació dels nivells de solvència i liquiditat però va insistir en què la baixada dels resultats no té una lectura positiva. 
 
Pel que fa a la nota que va emetre Standard & Poor’s divendres de la setmana passada, Pintat va recordar que «estem sota vigilància durant 18 mesos més i, per tant, totes les incerteses que hi havia hi continuen sent». El president del grup parlamentari va apuntar que «la resolució és clau» i que cal que arribi «quan abans millor» perquè «si no la situació s’anirà complicant i degradant». 
 
Per la seva banda, el ministre de Finances, Jordi Cinca, va valorar en declaracions a l’ANA que l’increment dels recursos gestionats pels quatre bancs del país és una mostra de la «fortalesa i credibilitat de la plaça financera». Cinca va destacar que el fet que en un any «tan significatiu com aquest» els bancs hagin tingut la capacitat d’augmentar en un 2,3% els recursos gestionats «és una clara mostra que el client confia en la plaça financera». Així mateix, va considerar que és sinònim «que s’estan fent bé les coses». Quant a la baixada d’un 8% dels ingressos, el ministre de Finances va exposar que cal tenir en compte l’entorn, amb uns tipus d’interès molt baixos. 
 
Pel que fa al procediment de resolució de BPA, Cinca va afirmar que li agradaria que abans del primer aniversari de l’esclat, el 10 de març, «les entitats interessades hagin pogut presentar la seva oferta». Amb tot, va manifestar que poder concloure en un any un procés de tanta transcendència seria «fantàstic» i «de rècord» tenint en comte que Andorra no tenia legislació al respecte.
 
En relació a com ha afectat la crisi BPA als resultats, Cinca va dir que la resta de bancs no han vist augmentats els seus recursos pel traspàs d’actius dels clients de BPA, ja que són «quantitats insignificants en el conjunt de recursos que gestiona l’entitat». Sí que hi haurà afectacions un cop finalitzi el procés de resolució i s’obri l’aixeta als clients de BPA. «Veurem què passa amb el gruix de clients, si es queden amb l’entitat que compri Vall Banc o si traspassen els seus actius a d’altres entitats del país o de fora», va plantejar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT