PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Una biblioteca amb el nom de Martí Salvans

La Sindicatura homenatja el conseller general traspassat l’any passat batejant l’espai de treball del Parlament amb el seu nom

Per E.J.M

La vídua de Martí Salvans, Manela, i el síndic general, Vicenç Mateu, ahir a l’homenatge al conseller
La vídua de Martí Salvans, Manela, i el síndic general, Vicenç Mateu, ahir a l’homenatge al conseller | Tony Lara
Martí Salvans Abetlla hauria complert ahir 65 anys. El conseller general va morir el 9 de juliol de l’any passat i el Consell General va voler homenatjar-lo el dia del seu aniversari amb un regal molt especial: posar el seu nom a la biblioteca del Consell General. «Ha estat un homenatge molt emotiu, a més, donar el nom a una biblioteca perdura, no és una cosa efímera, tots marxem, però el fet que li hagin fet aquest homenatge és excepcional i ho agraeixo molt», va expressar l’esposa de Salvans, Manela. 
El síndic general, Vicenç Mateu, va destacar les diverses facetes de Salvans: «Un home de biblioteca i arxius, un estudiós del país que ens deixa un amplia llegat. Va ser professor del Lycée, empresari, investigador i conseller de comú i del Consell General». 
Mateu va qualificar Salvans «d’un exemple de servei al país que mantindrem viu a la memòria» i, per tant, el Consell General l’ha volgut honorar batejant amb el seu nom «l’espai de treball dels consellers generals, historiadors, juristes, polítics i ciutadania en general». Mateu va concloure: «Ser polític al Consell General és un dels més grans honors, és un privilegi. Martí, el teu exemple ens ajudarà. La placa sempre estarà present, per estimar i servir millor Andorra. Moltes gràcies, Martí».
La Sindicatura va obsequiar la seva família amb la capa i el tricorni de Salvans, el llibre de condol en què es va signar en record del conseller, i un àlbum amb fotografies del pas de Salvans pel Consell General. Manela va donar les gràcies per l’homenatge i va titllar el seu marit de persona «honesta, senzilla, polivalent i amb moltes inquietuds», que dedicava molt temps a la política i a la recerca.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT