PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Les jornades de presentació dels programes de la UE pel 2014-2020 reuneix a 150 persones

La finalitat era donar a conèixer els objectius, mecanismes financers,requisits i criteris d’elegibilitat de la Unió Europea

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la trobada sobre la Unió Europea d’ahir
Un moment de la trobada sobre la Unió Europea d’ahir | SFGA
Un total de 150 assistents van participar a la Jornada de presentació dels programes de la Unió Europea pel període 2014-2020 organitzada pel Ministeri d’Afers Exteriors. La formació, adreçada a representants de les institucions andorranes, l’administració pública, col·lectius empresarials, dels sectors d’activitat econòmica i dels centres educatius i de recerca, va ser inaugurada pel ministre Gilbert Saboya.
La jornada va ser organitzada amb la finalitat de donar a conèixer als participants el funcionament dels programes de la UE –objectius, mecanismes financers,requisits i criteris d’elegibilitat– de la mà dels professionals europeus i andorrans que tracten aquest tema a diari.
El director del Departament de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradelles, va oferir la primera ponència i va fer una presentació general dels programes de la Unió Europea 2014-2020. Per part seva, el professor de dret europeu, Joaquim Llimona, va exposar alguns dels programes de la Unió Europea que poden ser interessants per a Andorra, com el programa Horitzò 2020 d’innovació i recerca, el programa Cosme adreçat a la competitivitat de les petites i mitjanes empreses, o el programa Erasmus, dirigit a educació i joventut.
També es va fer una presentació de les noves convocatòries del Programa de Cooperació Territorial Interreg Espanya-França-Andorra (Poctefa), i el Programa de Cooperació Territorial de l’Espai Sudest Europeu (SUDOE) pel període 2014-2020. Finalment, el director d’Agricultura, Landry Riba, va compartir l’experiència d’intervenció en programes interegionals i el director tècnic al CENMA, Ramón Copons, va desenvolupar com ha estat la participació andorrana en la preparació de propostes, tots dos en el marc dels programes Poctefa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT