PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Pau Donés carrega contra la justícia per l’empresonament de Miquel

El cantant, de gran repercussió social, és amic de l’exdirector general de BPA i el visita a la presó de la Comella

Per R.M/I.A

Captura de pantalla del text que ha escrit Pau Donés en defensa del seu amic Joan Pau Miquel
Captura de pantalla del text que ha escrit Pau Donés en defensa del seu amic Joan Pau Miquel | El Periòdic
Pau Donés no s’amaga. El cantant de Jarabe de Palo ha fet un pas endavant i ha expressat en el seu blog el malestar que té perquè Joan Pau Miquel, exdirector general de Banca Privada d’Andorra, sigui a la presó sense que se l’hagi jutjat ni tan sols demostrat de cap manera la seva implicació delictiva en el ‘cas BPA’. Donés i Miquel són amics des de fa temps i el primer va visitar el segon al centre penitenciari de la Comella, on és des del 15 de març del passat 2015.
«Ahir vaig anar a la presó», comença el seu text el cantant català, que entra directament amb el que ell considera una injustícia: «Porta 11 mesos en presó preventiva, per un presumpte delicte del qual a dia d’avui encara no existeixen proves definitives com per retenir-lo entre reixes». Donés recorda que, a més, Miquel pot estar «fins a 20» mesos, i expressa la seva sorpresa perquè això que no li sembla just passi «en un país europeu, el Principat d’Andorra, a on sembla que la justícia i les llibertats haurien d’estar totalment garantides». 
Donés insisteix en què «la presumpció d’innocència hauria de prevaldre, per la qual cosa la pregunta que em ve al cap una vegada i una altra és: Què fa el meu amic Joan Pau, un bon tio, en presó? Serà perquè potser és massa bon tio i el tenen allà de cap de turc, o serà que hi ha alguna cosa a la justícia andorrana que no funciona com deuria?».
Una vegada exposat tot això, el cantant recorda que hi ha una alternativa de protesta com el change.org, on existeix una petició precisament per demanar la llibertat de l’exdirector general de BPA –ahir el compte fregava les 1.500 signatures–, i tanca el seu escrit amb una postdata en què vol deixar clara la seva estima cap a Andorra: «I que quedi clar, eh? Sóc un enamorat d’Andorra». Segons Donés, és un país «maco, amigable, modern i rústic a la vegada. Menys mar, en té de tot. Ho adoro». El cantant, que va tenir vincles amb el Principat, insisteix en què és un país «de visita recomanada», però deixa clar que no comprèn que enmig d’una Europa civilitzada i moderna passin coses com aquestes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT