PUBLICITAT

Canillo

Gutiérrez serà la millor basa tricolor a la Copa del Món femenina d'esquí alpí

Un cartell ple d’estrelles i dinou països representats faran gaudir d’una cita amb un pressupost d’1,7 milions d’euros

Per Iván Moure

Una vista general de la pista de l’Àliga que acollirà el supergegant (dissabte 27 de febrer) i la combinada alpina (diumenge 28) de la Copa del Món femenina de Grandvalira, presa des de la carretera d’Entor, ahir.
Una vista general de la pista de l’Àliga que acollirà el supergegant (dissabte 27 de febrer) i la combinada alpina (diumenge 28) de la Copa del Món femenina de Grandvalira, presa des de la carretera d’Entor, ahir. | TONY LARA
Una presentació multitudinària, repleta de personalitats de tots els vessants socials i polítics del Principat, va iniciar el compte enrere de la Copa del Món femenina que es disputarà a Grandvalira els pròxims 27 i 28 de febrer. Andorra tornarà a ser l’epicentre del Circ Blanc per segona vegada en la seva història i amb el record del magnífic pòsit que va deixar Soldeu 2012 i requeria un acte com aquest que no deixa ni el més mínim dubte de què es tracta d’un projecte de país. Ho avala el pressupost, d’1,7 milions d’euros.
 
Allà, al nou edifici del Tarter, hi era el cap de Govern, Toni Martí, per  alentar l’equip organitzatiu recordant: «Som un destí de neu de primer nivell i esdeveniments esportius com aquest demostra que som un país de Copa del Món. També hi havia el cònsul major de Canillo, Josep Mandicó, recorda que fa quatre anys, amb Soldeu, «el Principat es va obrir al món» recordant que ara que arriba la segona «queden onze dies de treball intens». No va faltar el màxim responsable del patrocinador principal, Xavier Cornella, director general de Crèdit Andorrà, qui va deixar palesa la «implicació total» de l’entitat bancària amb l’esport i en concret amb l’esquí, l’esport nacional. Com tampoc el director general d’Ensisa, Conrad Blanch, qui va parlar de la Copa del Món que està per arribar com un esdeveniment amb tres objectius principals: «el posicionament internacional d’Andorra, l’èxit organitzatiu que potencii la candidatura per a les finals del 2019 i la implicació de tot el país».
 
Discursos, cada qual més, per posar Andorra als altars en matèria de neu no van faltar. Però també es van desvetllar algunes de les incògnites de Grandvalira 2016, com per exemple la representació tricolor. Semblava que ho anunciaria el propi president de la Federació Andorrana d’Esquí, Albert Coma, però aquest va cedir dit honor al cap de Govern. «Estarà Mireia Gutiérrez». La frase més esperada. Una gran i grata sorpresa per als presents.  «I també Sara Raméntol i Sissi Hinterreitner», va prosseguir no sense certes dificultats per pronunciar el cognom de la tercera anunciada. 
 
«En principi no havia de venir però fins el març no té cap eslàlom de Copa del Món i pot fer un bon paper. No ha entrenat velocitat però té quinze dies per preparar-se», va apuntar un Coma que també va treure pressió a les altres dues corredores de l’equip femení de la FAE: «Combinen proves FIS i Copes d’Europa. No estan en aquest nivell però una experiència com aquesta els hi pot anar molt bé».
La pròpia Gutiérrez, que dilluns va tornar de Crans Montana, no va ser present a l’acte, però també va valorar la seva participació: «No tinc cap tipus de pressió ni cap tipus d’objectiu, perquè no estava previst dins del programa. Per mi és important córrer a casa tot i que no sigui la meva especialitat». 
 
Mimi farà la supercombinada de diumenge igual que Raméntol i Hinterreitner, que també correran el supergegant de dissabte. Totes tres estaran dins dels prop de cent esquiadores que ompliran l’Àliga durant el cap de setmana. Les inscripcions es tancaran el pròxim diumenge dia 21 i de moment hi ha 19 països inscrits. A l’espera de confirmació, el cartell serà de màxim luxe. Algunes de les favorites són la Lindsey Vonn – la que més victòries ha aconseguit en Copa del Món (75), guanyadora quatre vegades de la General a més d’un or olímpic, 2 campionats del Món–, Lara Gut –la segona en el rànquing per darrere de Vonn i porta vuit podis aquesta temporada– Mikaela Shiffrin –de només vint anys, campiona en la general d’eslàlom al 2013 i el 2015, a més d’un or olímpic i dos títols als Campionats del Món, Tessa Worley la guanyadora de l’eslàlom de Soldeu 2012–, Viktoria Rebensburg, Cornelia Huetter, Elisabeth Goergl o Michaela Kirchgasser. 

QUIN TEMPS ESPERA? / L’únic que no està controlat de Grandvalira 2016 és el temps. Hi ha l’experiència de Soldeu 2012, quan es va superar amb un èxit total els problemes amb les fortes ventades. Les últimes notícies diuen que d’aquí a dues setmanes s’espera fred però en tot cas, Blanch va deixar clar: «Estem preparats per al que sigui».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT