PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach respon les rèpliques d’Aleix i Altimir amb indignació

El secretari de l’USdA creu que és una «hipocresia absoluta» fer creure que la situació és la de fa quatre anys

Per Iván Álvarez

Gabriel Ubach i Joan Torra durant una trobada a la seu del PS
Gabriel Ubach i Joan Torra durant una trobada a la seu del PS | Tony Lara
Gabriel Ubach, secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, va replicar amb contundència als presidents de la Confederació Empresarial Andorana (CEA) i de la Petita i Mitjana Empresa (PIME), Xavier Altimir i Marc Aleix, respectivament. Tot va arrencar amb la proposta d’Ubach de pujar l’IPC fins el 2,5% i la resposta posterior a EL PERIÒDIC d’Aleix i Altimir demanant al secretari general de l’USdA que «toqui de peus a terra» i qualificant Ubach de «somiatruites». 
La directa rèplica del delegat sindical va arribar mitjançant un comunicat on va disparar a tort i a dret. Ubach va apuntar que no es considera un somia truites i que «no per més faltar, ni Marc Aleix ni Xavier Altimir tindran més raó». Ubach va explicar que, segons Aleix, «les cues per sortir i entrar al país cada cap de setmana son imaginació nostra» i que «a l’aparcament del seu hotel jo no veig pas aparcades pateres sinó vehicles d’alta gama amb matricula estrangera». A més va indicar que li semblava «una hipocresia absoluta intentar fer creure que la situació actual es la mateixa de fa quatre anys», tot i reconèixer que «el que pot ser que passi es que no tinguem els ingressos de fa deu anys»
Ubach va apuntar que «el nostre objectiu és el de fer créixer els salaris i pensions un 10 % durant els pròxims quatre anys» i que «és evident que per Aleix i per Altimir, els diners estan millor a les butxaques dels empresaris que no pas en les butxaques dels treballadors i pensionistes andorrans».
Segons va argumentar en el seu comunicat el secretari general de l’USdA, l’economia andorrana necessita «tant el creixement intern com el extern i cal esforçar-se per aconseguir-lo, i no faltant ni desacreditant els que veiem les realitats del país». Ubach va reconèixer que també «hi veiem moltes mancances en l’economia del país, però sabem veure el seu potencial i tenim clar que es demostra amb les massificacions que patim cada cap de setmana».
 «Potser, el problema el tinguem en un altre lloc» va apuntar, i va instar a Altimir a que digui que toquin de peus a terra «als 20 000 treballadors i un altre tant de pensionistes que cada dia sobreviuen amb poc mes de 1000 euros al mes». «Ells també viuen per sobre de les seves possibilitats?» es va preguntar. 
Finalment, Ubach va defensar que ells volen «el millor per l’empresa andorrana i les pimes, però no a cost del benestar dels treballadors ni dels pensionistes. Sense faltar a ningú i tocant molt de peus a terra».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT