PUBLICITAT

Encamp

Torres no descarta una consulta popular per Saetde

«Hi ha punts que ens generen dubtes», afirma el cònsol major

Per EL PERIÒDIC

Jordi Torres, durant una entrevista al seu despatx del Comú d’Encamp.
Jordi Torres, durant una entrevista al seu despatx del Comú d’Encamp. | TONY LARA
El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va expressar la possibilitat de fer una reunió de poble i, fins i tot, una consulta popular al voltant de l’acord d’intencions entre Saetde i el Comú d’Encamp «en funció de la decisió que s’hagi de prendre», ja que sembla que hi ha certs aspectes sobre els quals cal incidir com la possibilitat que es faci un concurs per a l’ampliació de la concessió, entre altres. «Hi ha una sèrie de punts que ens generen dubtes», va exposar el cònsol en una entrevista al programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional. 
 
Segons va explicar, sembla que hi ha juristes que no veuen clar que Saetde postuli a un concurs quan hi participa el comú: «Hi ha advocats que diuen que no és gaire coherent que el mateix comú sigui pare i padrí», va assegurar i, per tant, ara s’està analitzant perquè finalment l’acord «sigui beneficiós per a les dues parts».
 
Una reunió de poble o, fins i tot, una consulta popular, són dues possibilitats que Torres va posar sobre la taula afegint que al principi es va pensar que la idea sobre el concurs per a l’ampliació de la concessió «probablement era la que més s’adaptava a totes les necessitats» però que a «l’hora de començar a treballar i desgranar com es podia fer han sortit inconvenients que per una part o l’altra no ho veiem gaire coherent». Així, va destacar que ara els lletrats estan avaluant l’acord per acabar de definir com «s’acaba de lligar» tot «perquè sigui un acord beneficiós per a les dues parts».
 
Així, el cònsol va explicar que «hi ha punts que generen dubtes» com el fet que Saetde pugui postular a un concurs sent el comú part de la societat. Així, va exposar que «hi ha advocats que diuen que no és gaire coherent que el mateix comú sigui pare i padrí». I com aquest, hi ha altres aspectes que s’estan analitzant ja que Torres va dir que ja s’han fet «reiterades reunions» tot i que, va afegir, que al principi pensaven que «seria més fàcil». Per tant, Torres va exposar que «ho hem de meditar» i en funció de la decisió que s’hagi de prendre en relació, sobretot, al concurs, «jo crec que haurem de fer una reunió de poble» i, va afegir que si consideren que «genera molt enrenou», des de la corporació no descarten que es pugui fer «una consulta popular».
 
D’altra banda, i sobre els aldarulls al Pas de la Casa, Torres va reiterar que hi ha sobre la taula el pla de dinamització que hauria de «fer pujar la qualitat dels turistes» que visiten el poble. Va recordar, a més,  que en aquesta millora estan implicats tant el comú, com el Govern i Saetde, però també va apuntar al sector privat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT