PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La trama Vitaldent passa per Andorra

La frontera va comissar 130.000 euros provinents de l’entitat

Per EL PERIÒDIC

Una clínica de Vitaldent.
Una clínica de Vitaldent. | El Periòdic
L’exsogre de l’amo de Vitaldent, Miguel García, va ser interceptat a la frontera entre Andorra i Espanya al novembre de 2012 quan intentava treure diners en efectiu, concretament, els agents van procedir a la seva detenció després de confiscar 130.000 euros que García no havia declarat, segons informa el mitjà digital El Español.
L’ocultació d’efectiu hauria estat encarregada per l’amo de Vitaldent, Ernesto Colman, en un intent d’ocultar diner negre. Segons el mitjà digital, Colman duia a terme diverses operacions i exigia a les seves franquícies un seguit d’actuacions que l’enriquien per compte propi. Així, presumptament, Colman blanquejava a Suïssa i Luxemburg els diners que els clients pagaven en efectiu a les seves clíniques i després reinvertia part d’aquest capital a Espanya, afegint també l’ocultació de diners a Andorra dins de l’entramat.
Tot el sistema de cobrament de diner negre hauria generat tal quantitat de diners en metàl·lic que, segons la investigació, hauria originat l’obertura de diverses caixes de seguretat en diferents entitats financeres que finalment van resultar insuficients per absorbir tot l’efectiu generat. Segons fonts del cas citades per Europa Press, el frau que hauria comès el directiu i els integrants de la trama, s’acosta als 10 milions d’euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT