PUBLICITAT

Escales-Engordany

L’oposició clama a l’uníson en contra de l’acord de Saetde

El PS apunta a «possibles responsabilitats administratives» si el comú no compleix el pacte / La minoria exigeix els informes tècnics i jurídics abans de decidir les accions a dur a terme

Per LÍDIA RAVENTÓS

Les pistes d’esquí del Pas de la Casa.
Les pistes d’esquí del Pas de la Casa. | TONY LARA
Els dos grups de l’oposició d’Encamp s’han unit per forçar la celebració d’un consell extraordinari per debatre sobre l’acord d’intencions signat entre el comú i Saetde –la societat que explota les pistes del Pas de la Casa i Grau Roig– poc abans de les darreres eleccions parroquials. La sol·licitud conjunta del Partit Socialdemòcrata (PS) i Liberals d’Andorra (Ld’A) es va fer arribar a les dependències administratives ahir, just un dia després que el cònsol major, Jordi Torres, reconegués que s’estan topant amb dificultats per trobar les formes legals i jurídiques per desenvolupar el pacte subscrit el mes de setembre. Un pacte, va apuntar el conseller del PS, Joan Sans, que «pot portar possibles responsabilitats administratives» en cas que el comú no el tiri endavant. «L’acord inclou una sèrie d’inversions que ja s’haurien començat a complir per part de Saetde [com la construcció del nou telecabina] i en canvi l’administració és incapaç de complir amb la seva part», va especificar.
 
La demanda també exigeix que la corporació comunal faciliti «una còpia del conveni, així com els annexos corresponents, inclosos els informes tècnics i jurídics que se’n deriven i de l’expedient de Saetde de què disposa la casa comuna, amb els estatuts i propostes de modificacions i les actes dels consells d’administració». En aquest sentit, Sans va subjectar que «amb la informació dels informes decidirem quines accions hem de portar a terme». 
 
La minoria també va coincidir en queixar-se sobre la «poca transparència» del comú «tant amb la ciutadania com amb l’oposició». «Ens hem assabentat de la idea de la consulta a través dels mitjans de comunicació, ningú ens explica res», assegurava el conseller liberal, Jordi Troguet. I afegia contundent que «l’acord d’intencions és un nyap». «Ja dubtàvem que fos legal en el seu moment i s’ha demostrat que teníem raó. No s’agafa per enlloc», sentenciava. 
 
Per la seva banda, l’ex cònsol Miquel Alís va celebrar la decisió de la demanda conjunta de l’oposició i va recordar que ell juntament amb altres persones independents ja «vam presentar un recurs que van respondre amb silenci administratiu». Actualment, «un advocat estudia posar una demanda a la Batllia», va informar.
 
Pel que fa a la consulta popular proposada ahir pel cònsol major, els consellers demanen que primer «el poble ha de tenir tota la informació». «Que ens expliquin que ens han pres el pèl i que es posin a treballar», reclamava Sans. I agregava que per fer un referèndum «primer cal decidir sobre què s’ha de preguntar». «Si el que cal preguntar és si es vol allargar una concessió d’una manera que no entra en la llei, ja no cal preguntar res», atestava. Alís també va convergir amb Sans assegurant que «no es pot plantejar una pregunta que no és legal». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT