PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ricardo Ribeiro actuarà per la Capitalitat Iberoamericana 2016

La cònsol d’Andorra la Vella viatja a Lisboa per avançar part de la programació

Per E. J. M.

El cantant de fado portuguès Ricardo Ribeiro en una actuació.
El cantant de fado portuguès Ricardo Ribeiro en una actuació. | EL PERIÒDIC
El cantant de fado portuguès Ricardo Ribeiro actuarà a l’octubre a Andorra la Vella en el marc de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura 2016. Tot i que la programació de l’any es farà pública el 29 de febrer, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va avançar ahir el concert des de Lisboa, on es va desplaçar per presentar la capitalitat.
 
Ribeiro és considerat com la millor veu masculina de fado després de Camané (Carlos Manuel Moutinho Paiva dos Santos Duarte, 1967). El jove intèrpret és deixeble del fadista més flamenc, Fernando Maurício, i el seu estil també està influït per cantants de fado tradicionals d’estil antic.
 
Marsol va afegir que el 14 i el 15 de març Andorra la Vella acollirà l’11è Congrés Iberoamericà de Periodisme, dedicat enguany a la cultura i la comunicació i a l’abril tindrà lloc una trobada de fallaires de totes les poblacions que van formar part de la candidatura a patrimoni de la humanitat.
 
La cònsol va explicar que es va reunir amb «la regidora de cultura de l’Ajuntament de Lisboa, Catarina Vaz Pinto, amb la qual hi ha hagut bon feeling, ja que és el consistori el que ens porta Ribeiro. A més, l’any que ve Andorra la Vella passarà a Lisboa el relleu de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura. També hem dit que hem de reforçar els lligams entre les dues ciutats per proximitat». 
 
L’acte de presentació del projecte Andorra la Vella, Capital Iberoamericana de la Cultura 2016 va tenir lloc a la Casa América Latina de Lisboa, amb la presència dels ambaixadors acreditats a Lisboa i representants de l’Ajuntament de la ciutat. De la introducció se’n va encarregar l’ambaixador d’Andorra a Portugal, Jaume Serra. 
 
La cònsol major va exposar que la programació de la Capitalitat Iberoamericana s’ha elaborat a partir de la previsió d’actes especials i del reforç del programa cultural i de l’associacionisme durant el 2016.
 
Amb Marsol també es va desplaçar a la capital portuguesa el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Segons va informar anit el Govern, Saboya va aprofitar per subratllar «l’oportunitat de donar visibilitat a Andorra en els països iberoamericans» i va exposar «les reformes dutes a terme en l’àmbit econòmic i d’homologació internacional, així com els aspectes principals de la diversificació econòmica del país». El ministre va expressar el suport del Govern a la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura, un esdeveniment que va qualificar «d’un impuls de sinergies culturals, socials i econòmiques». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT