PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes aprova un pressupost de 24,2 milions d’euros

Dotacions plurianuals de 10 milions aniran al pàrquing de l’Obac

Per Iván Álvarez

Foto muntatge de l’aspecte de l’aparcament de l’Obac.
Foto muntatge de l’aspecte de l’aparcament de l’Obac. | Comú Escaldes-Engordany
La corporació d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir, en sessió ordinària del Consell, un pressupost de 24, 2 milions d’euros, 1,3 milions més (5,8%) al pressupost presentat l’any passat. Unes xifres emmarcades d’acord amb la llei aprovada de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i que han suposat a l’equip comunal «un esforç per planificar a quatre anys vista i adaptat a les ordinacions tributàries», tal i com va apuntar Núria Gómez, consellera de Finances. 
 
Després de quatre anys de contenció econòmica, la corporació assegura haver presentat un pressupost «inconcebible» al 2012, amb més de 14 milions d’euros destinats a inversions i despeses de capital. En aquest apartat, el projecte de construcció d’un aparcament cobert de 600 places, entre la carretera de l’Obac i el carrer Mossèn Guillem Adellach, és la gran joia de la corona de l’equip comunal de cara a aquesta legislatura. L’equipament tindrà un cost 10 milions d’euros i finalitzarà el 2020.  
 
Els dos consellers de l’oposició,  el liberal Marc Magallón i la socialdemòcrata Cèlia Vendrell, es van abstenir en la votació del pressupost per divergències en alguns punts, tot i reconèixer que convergien en d’altres. Magallón va apuntar que l’aparcament de l’Obac era un projecte «ambiciós i de gran magnitud econòmica» i que ells haurien presentat una proposta «més austera.
 
Vendrell, per part seva, va afirmar que hi havia dos punts on radicava el seu desacord. Un, l’esperat, el de la gestió de Capesa i l’altre el del manteniment d’una política de cobertura de llocs de treballs fixos amb eventuals. 
 
La consellera del PS va afirmar que  l’equip comunal aplica «una política que no és la nostra» i que «recorren a la contractació de personal eventual per cobrir places que no ho són». Així, va defensar, que es tracta de llocs que «han d’estar ocupats per persones amb treball fix».
 
Augment dels sous dels treballadors/ El pressupost aprovat ahir també va posar fi a les mesures de contenció aplicades per capejar la crisis econòmica i que, per tant, van obligar a congelar els sous dels treballadors comunals. L’augment dels ingressos i la dotació de més oxigen econòmic a les arques ha permès incrementar les retribucions al personal, fix i eventual, d’un 2% sobre el salari base per la categoria C, un 1,5% per la categoria B i un 1% per la categoria A. A més, segons va informar la cònsol major, Trini Marín, durant el 2016 es preveu també meritar triennis per a 54 treballadors. Els llocs de treball que quedin vacants per jubilació es cobriran optimitzant els recursos humans existents i, per tant, no es cobriran les places. 
 
L’oposició va celebrar l’augment dels sous del personal comunal. Vendrell va apuntar que era «de justícia» aplicar l’increment ja que s’havia fet un «esforç» en la contenció de la despesa durant els darrers anys i Magallón va mostrar la seva sincera satisfacció per la implantació d’aquesta mesura. 
 
Finalment, la majoria va apuntar que iniciaven el mandat amb un nivell d’endeutament de 26 milions d’euros, un 65% del màxim legal establert.
PUBLICITAT
PUBLICITAT