PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tristeses i alegries després de ‘The Duelo’

Jou i Besolí no tenen cap volant lligat per a la temporada 2016 mentre Rossell i Montellà tenen garantit córrer el Català de muntanya

Per El Periòdic

Jaume Jou en primer pla, en una de les batalles de ‘The Duelo’ durant la jornada doble G3 i G4, el passat 8 de gener al circuit del Pas.
Jaume Jou en primer pla, en una de les batalles de ‘The Duelo’ durant la jornada doble G3 i G4, el passat 8 de gener al circuit del Pas. | Fotoesport
Els quatre pilots que formen part del Programa de Joves Pilots de l’ACA, van finalitzar dissabte passat el seu procés de formació al Circuit Andorra.
 
Edgar Montellà, Marcel Besolí, Jaume Jou i Íngrid Rossell, expressaven sensacions contradictòries en finalitzar aquesta última jornada de les GSeries 2016, a les quals han dit la seva a bord dels prototips de The Duelo. D’una banda, la satisfacció d’haver tingut l’oportunitat de pilotar un vehicle pensat per a la competició amb el lògic bagatge de coneixementsque això comporta, i de l’altra la incertesa que suposa iniciar un nou projecte, en què la part pressupostària és la més complicada de tancar.
 
El que també va mostrar la seva satisfacció pel treball realitzat era Àlex Bercianos, com a responsable del programa de formació: «No tinc cap dubte que l’evolució dels quatre pilots aquest hivern ha estat molt positiva. Ara seria important que aquestes experiències adquirides al circuit de gel les poguessin traspassar a altres especialitats per seguir la seva projecció cap a reptes més exigents».
 
El que sembla tenir ben enfocada la temporada 2016 és Edgar Montellà: «Seguiré al campionat de Catalunya de Muntanya amb un CM. Sens dubte el canvi del León a un vehicle d’aquestes característiques serà molt gran però cal fer-ho per seguir progressant. Comencem en tres setmanes i m’agradaria fer alguna prova abans de disputar la primera pujada».
 
Íngrid Rossell, que tenia doble motiu per sentir-se optimista, va poder compartir el Mini de PCR Sport amb Gerard de la Casa i sembla tenir ben enfocada la present temporada: «L’experiència de pujar al Mini ha estat molt bona, em va costar decidir-me però ara em penedeixo de no haver fet el pas abans. Quant a la temporada, seguiré fent el mateix que feia fins ara tot i que l’objectiu principal serà seguir aprenent al Català de muntanya».
 
Els altres dos no semblen tenir la situació tan definida. Besolí té totes les portes tancades hores d’ara: «No tinc pressupost per competir, ni de manera completa ni parcialment, en cap campionat. No perdo l’esperança, seguiré treballant per seguir competint però, potser m’haig de quedar a casa».
 
I Jou té assumit que aquest any no podrà competir, encara que sí es mostra disposat a treballar de cara a la temporada 2017: «M’agradaria poder disputar alguna prova de muntanya i algun ral·li de terra per veure en quina disciplina em trobo més còmode. Tinc l’esperança que la meva situació a un any vista haurà millorat professionalment; llavors l’opció de competir serà possible».
 
Així doncs, pocs dies abans de l’inici de la temporada, els dubtes, sobretot per cobrir el pressupost, són el denominador comú d’aquests joves pilots que, malgrat trobar tants inconvenients, sobretot econòmics, seguiran lluitant pels seus objectius.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT