PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ull-Nu aixeca el teló amb 35 curtmetratges

El festival per a joves dels Pirineus atorgarà premis als millors films de ficció, animació, documental, videoclip o videoart

Per ESTEFANIA GRACIA

Wolves’ i ‘Cum Dederit’, films que es projectaran al festival.
Wolves’ i ‘Cum Dederit’, films que es projectaran al festival. | EL PERIÒDIC
Trenta curtmetratges de realitzadors de menys de 35 anys provinents de diferents regions pirinenques competiran per endur-se el Premi a la millor ficció, a la millor animació, al millor documental, al millor videoclip o al millor videoart. 
Així, des d’avui i fis al 27 de febrer tindrà lloc la quarta edició del Festival Ull-Nu a Andorra la Vella. Un esdeveniment audiovisual dirigit als joves creadors dels Pirineus.
 
«L’objectiu és oferir un aparador on es puguin mostrar les videocreacions dels joves artistes i incentivar la cultura del nostre país, així com la de la resta de regions pirinenques», segons destaquen els mateixos impulsor en la seva presentació. 
Les projeccions dels films es faran els dies 26 i 27 de febrer al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Divendres a les 21.30 hores i dissabte a les 17.00 i a les 19.30 hores. Tanmateix, l’entrega de premis es farà dissabte a partir de les 21 hores al mateix centre i es comptarà amb l’actuació de Jaime L. Pantaleón. També hi haurà el premi del públic que es decidirà a partir del recompte de vots dels assistents a les projeccions del festival. El premi és patrocinat pel Comú d’Andorra la Vella. 
 
A més, a partir de les 24.00 hores de dissabte es farà la festa de cloenda al Déja Vu In Situ. L’entrada serà gratuïta i anirà a càrrec de Mixtape Selectors i la seva selecció musical d’indietrònica, amb copa de cava per a tothom.
 
Paral·lelament al festival, s’han organitzat una sèrie d’activitats per complementar les jornades en diferents espais del Principat. Així, es faran tallers de creativitat i sostenibilitat, de construccions ecològiques, es projectaran documentals, es podrà conèixer com treballen els especialistes de cine, es farà un vermut, hi hauran exposicions, actuacions, projeccions dels guanyadors del Concurs de curtmetratges en Català RECcrea 2015. A més d’una presentació de formació i guia per fer visible els projectes culturals propis. 

El jurat del certamen / El jurat estarà format per professionals del sector audiovisual i s’encarregarà d’escollir l’obra guanyadora de cada categoria. Entre aquest, hi haurà Javier Ruiz Caldera, director de pel·lícules com ara 3 bodas de más (2013) o Anacleto: agente secreto (2015),  a més de l’adaptació de la sèrie d’historietes de Manuel Vázquez. També ha estat el responsable de dirigir els films Promoción Fantasma (2012) i Spanish Movie (2009).
 
Hi formarà part també Manon Dornier, la presidenta del Festival Internacional Séquence, a Tolosa. Aquest festival va celebrar, al novembre, la 24a edició i és un dels festivals de curtmetratges més importants de la regió. Maria Lanau també composarà el jurat. Lanau ha participat com actriu en pel·lícules com REC (2007), Sexykiller, morirás por ella (2008) o Mentiders (2012). Ha aparegut en sèries televisives com Aída, La Riera o Infidels.
 
Finalment, el grup de decisió estarà format per Tomàs Forné, el Jurat Jove d’aquesta 4a edició escollit a través d’una convocatòria del Carnet Jove Andorra. Forné és estudiant del Lycée Comte de Foix i un dels guanyadors de la primera edició del concurs RecCrea. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT