PUBLICITAT

Andorra La Vella

Andorra Telecom registra més avaries a Internet el 2015

La companyia operadora comptabilitza menys problemes de televisió

Per EL PERIÒDIC

Façana principal de l’edifici d’Andorra Telecom a Andorra la Vella.
Façana principal de l’edifici d’Andorra Telecom a Andorra la Vella. | TONY LARA
Andorra Telecom va registrar durant l’any passat un total de 39 avaries del servei de televisió, la qual cosa suposa un descens de quatre respecte de l’any anterior. En canvi, al llarg del mateix període, hi va haver més avaries a Internet, concretament set més que el 2014. 
 
Així, el total d’avaries en aquest darrer servei va ser l’any passat de 27, segons es va especificar ahir en la resposta per escrit del Govern al conseller general i president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, i que va sortir publicada al Butlletí del Consell General. 
 
Pel que fa a les avaries de televisió, 23 van ser lleus (caiguda d’alguns canals durant deu minuts), vuit mitjanes (en reiniciar-se el descodificador no funciona amb afectació a centenars de clients) i vuit greus (caigudes entre 1.000 usuaris i la totalitat dels clients). En relació a Internet, vuit de les avaries van ser lleus (alentiment del servei), quinze mitjanes (tall parcial en una determinada zona geogràfica durant un màxim de 30 minuts) i quatre greus (caiguda total afectant tots els abonats durant 45 minuts). 
 
Tots els serveis d’Internet es van veure afectats, tres o més vegades al llarg de l’any passat, mentre que pel que fa a la televisió, el nombre de clients afectats per tres o més avaries durant el passat any va ser de 907. El temps mitjà de la resolució de l’avaria ha estat de 4,9 hores en el cas d’Internet i de 10,1 per a la televisió. 
 
Així, les avaries al servei de televisió han tingut una durada global de 42 hores –tot i que no s’inclou l’avaria de l’octubre que es va perllongar 72 hores–, pel que fa a Internet van durar 13,5 hores per client. 
 
Altres contestacions / En el butlletí també es respon a una pregunta del conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, sobre els criteris que s’han fet servir per escollir les possibles ubicacions de l’heliport. 
La resposta reflecteix que el terreny d’Engolasters (amb 16 punts) i el de la Comella (amb nou) són els millors valorats segons criteris d’operacions aèries, infraestructures, accessibilitat, entorn i podent separar el projecte per fases. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT