Alpago

Bellés es queda a un pas del podi espoir a la Copa del Món d'esquí de muntanya

L’andorrana acaba quarta en espoir a 53 segons del bronze i avui aspira al podi a l’esprint

Inka Bellés (al fons a la dreta), a la sortida de la individual d’ahir.
Inka Bellés (al fons a la dreta), a la sortida de la individual d’ahir. | ISMF
Inka Bellés va tornar a ser la gran basa tricolor ahir en la cursa individual de la quarta i penúltima cita de la Copa del Món d’esquí de muntanya, la Transcavallo italiana que es disputa aquest cap de setmana a Alpago i Belluno.

La corredora espoir de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) es va quedar a les portes del podi, en obtenir la quarta posició a 53 segons del bronze, que va aconseguir la suïssa Eugénie Tornay. Una vegada més la cursa sub-23 va estar dominada per la italiana Alba de Silvestro, que no té rival. Ahir va guanyar amb més de vuit minuts de diferència sobre la segona classificada, la francesa Marianne Futton.
Bellés va tenir una bona actuació entre les fèmines que hi havia en competició, ja que a nivell absolut va ser la quinzena, tot i que a més de vint minuts de la intractable Laetitia Roux, de nou la més ràpida.

En la categoria masculina, Kilian Jornet va tornar a demostrar que és el que mana, en un frec a frec amb l’alemany Anton Palzer, segon a 43 segons –i guanyador de la categoria espoir– i l’italià Michele Bocacci, tercer a un minut. Dels tres corredors andorrans, el més destacat va ser Xavier Areny, amb un magnífic 30è lloc a 11.28 minuts de Jornet, més o menys a un 10% del temps de l’espanyol. Joan Albós va acabar el 35è a 17.38 i David Albós, el 39è i penúltim a 19.50.9, aquests dos per sobre del 15%.

En la categoria júnior hi havia Marc Font, que va obtenir el 15è lloc a 17 minuts de l’italià Magnini.

Demà serà el torn de la cursa esprint, a la qual Bellés és favorita al podi.