PUBLICITAT

La Massana

Arinsal, la meta de ‘tartanes’

La travessia holandesa de motor ‘Carbage Run’ fa parada a Andorra per segona vegada

Per ESTEFANIA GRACIA

Un dels participants de la prova creua la meta d’Arinsal, ahir.
Un dels participants de la prova creua la meta d’Arinsal, ahir. | TONY LARA
Arinsal va ser ahir la meta del Carbage Run. Tot i que no hi van poder arribar les 800 persones i 300 cotxes que estaven inscrits en «una de les proves més divertides de les travesses de motor», segons van destacar els organitzadors. 
 
I és que els vehicles participants són veritablement tartanes, doncs per poder formar part de la prova, els cotxes han de ser anteriors al 1998 –un fet que no els qualifica del tot com a turismes destrossats– però a part, no poden superar el valor dia màxim de 500 euros. Així doncs, si sumem totes les premisses, diguem que no és d’estranyar que alguns dels participants –que van iniciar la dura travessia dilluns sortint des d’Holanda– no acabessin d’arribar al destí final. O que fins i tot alguns, tot i haver arreglat el cotxe en diverses ocasions durant el camí, arribessin a la meta traient fum. 
 
És el segon any que el Carbage  Run fa parada a Andorra per premiar als vehicles més originals o curiosos, entre altres reconeixements. I els organitzadors no destaquen que n’hi hagi una tercera. Ja que asseguren que la majoria dels participants que després d’arribar a la meta es queden a dormir al Principat, destaquen com els «enlluerna» el país i la «gran jornada» que passen després de fer tota la setmana de travessia. 
 
Tot i això, també hi ha algun despitat que arriba a Arinsal amb intensions de tornar cap a casa durant la mateixa jornada i al veure com els seus companys es queden tampoc en vol ser menys. «Però els hotels estan plens, hem hagut de trucar a diversos llocs per veure si hi havia places, perquè alguns venen sense reserva i no sabem si ara hi haurà habitacions disponibles», van remarcar des de l’organització de la prova. 
 
Tampoc és d’estranyar que els amfitrions no descartessin quedar-se al Principat, doncs només arribar i passar per la caseta d’informació, ja hi havia un cartell anunciant que «per cada pinta que es consumeixi, un xarrup gratis». Caldrà veure com es desperta avui Arinsal després de suportar a centenars d’holandesos bevent i gaudint durant una llarga nit de festa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT