Andorra la Vella

Just a temps

El VPC Andorra trenca la ratxa de vuit derrotes seguides a la darrera jugada del partit

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jonathan García guanya metres amb l’oval a les mans.
Jonathan García guanya metres amb l’oval a les mans. | Tony Lara
Final èpic el que va tenir el VPC per trencar per fi la ratxa de derrotes. En sumava vuit i en podrien haver estat nou si en els darrers instants el Saint Orennais no hagués fallat una transformació i en el temps de descompte Alieu no hagués materialitzat un assaig. Els andorrans es van tornar a complicar ells mateixos en un matx que tenien de cara. Una història que ja ha passat en altres partits a l’Estadi Nacional aquesta mateixa temporada. Va vèncer per 24-17.

El control era pels andorrans i al minut 7 aconseguien posar-se per davant amb un assaig de Roger Fité transformat per Simon. Al 12 els francesos materialitzaven una marca. Al 25 els visitants erraven una penalitat i qui no perdonava dos minuts després en el xut era Simon. A la mitja hora els gals capgiraven el marcador amb un assaig transformat. S’arribava al descans 10-12.

De seguida que es va reprendre l’enfrontament el VPC aconseguia una marca, en un atac col·lectiu on Raya s’encarregava de plantar l’oval. Simon encertava posteriorment entre pals. La iniciativa era local i el rival no aconseguia jugar en terreny contrari. Els de Manuel Romo defensaven bé. El matx, però, no parava de tenir interrupcions, el que no afavoria el joc dinàmic. Simon va tenir la possibilitat d’ampliar diferències, però errava un cop de càstig que semblava clar. De mica en mica el Saint Orennais anava guanyant metres i es veia venir que podrien marcar. I així va ser, a cinc minuts per al final. Aprofitant una errada defensiva aconseguien l’assaig que empatava el matx. Apareixien vells fantasmes del que havia passat en altres partits a casa, però fallaven la transformació, en una posició centrada. El jugador francès no impactava bé la pilota i aquesta anava al pal. Aquesta acció va fer reaccionar els andorrans, que no van parar fins aconseguir l’assaig que els permetia guanyar. Just entrar al temps de descompte Alieu aconseguia un assaig salvador, que Simon s’encarregava de transformar. L’àrbitre, tot seguit, xiulava el final.

Trencar la nefasta ratxa de derrotes va permetre treure’s un pes de sobre per afrontar el tram final de la Lliga. «Ja era hora. S’ha fet molt llarga aquesta part del campionat», admetia Manuel Romo, satisfet per tornar a disputar un matx al Principat sabent que fora és complicat vèncer. «Necessitàvem tornar a jugar a casa per agafar aire», i aquest triomf «ens donarà confiança pel pròxim partit», que serà a Tarascó davant el líder. Durant l’enfrontament es va tornar a apreciar que «tenim davallades de nivell i ens compliquem la vida», el que quasi costa la victòria. «Continuem tenint un problema», assegura, però confia en la feina que s’està fent, fora del resultat final que mostra el marcador: «Estem massa centrats en els punts. Tard o d’hora donarà els seus fruits».