PUBLICITAT

L’Andorra Ultra Trail Vallnord torna a anar a ritme de rècord

Ja s’han inscrit més de 2.000 corredors, un 20% més que l’any passat

Per El Periòdic

Un corredor asiàtic xerra des de terra amb un altre, abans de la sortida del Mític del 2015.
Un corredor asiàtic xerra des de terra amb un altre, abans de la sortida del Mític del 2015. | AUTV
Queden encara cimc  mesos per a l’inici de la vuitena edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV), del 14 al 17 de juliol,  i el ritme de les inscripcions torna a ser de rècord. Un any més, la cursa que organitza Cims Màgics va superant els registres de l’anterior. Hores d’ara han confirmat la seva participació més de 2.000 corredors, el que suposa un 20% més en comparació amb el 2015, que a aquestes altures portava poc més de 1.500.
 
Sense anar més lluny, el producte estrella, la Ronda dels Cims de 170 km. amb 13.500 metres de desnivell, va cobrir les gairebé 350 places que hi havien disponibles en 17 de gener passat, tot i que no es descarta que es tornin a obrir si algun dels corredors no té en regla tota la documentació necessària per córrer una cursa que requereix una preparació molt específica. Entre els que estan a la llista hi ha15 andorrans: Caro Poux i Maribel Fernández en la fèmines i Ivan Larregola, Ramon Manzanares, Juanjo Martínez, Cecili Núñez, Josep Oriol, Ramon Pont, Josep Roig, Lluís Sanvicente, Manel Arajol, Albert Calvo, Xavi Capdevila, Xavier Cristina i Jordi Graell en la categoria masculina.
 
PLACES LLIURES A LA RESTA DE PROVES / Encara queden pitralls dins les 500 places que té la Mític (112 km. i 9.700 metres de desnivell) i les 750 de la marató dels Cims (42 km. i 3.000 metres de desnivell), que en el 2016 formaran part del calendari de les Skyrunner National Series, com també per a les 500 del Celestrail (83 km. i 5.000).
Les inscripcions d’aquestes tres proves es tancaran com a molt tard el pròxim 10 de juny i les de la marxa popular Solidaritrail (10 km. i 750 metres de desnivell), que tancarà com sempre la setmana de curses de muntanya per tota la orografia andorrana i que a dia d’avui  també compta amb places disponibles, s’estiraran fins uns dies abans de l’inici de l’AUTV 2016.
 
TRES PAÏSOS NOUS / L’AUTV 2015 va comptar amb la representació de 39 països de tot el món i sembla que per a la pròxima edició aquesta xifra també es superarà, ja que de moment hi ha 37 nacionalitats diferents amb la presència confirmada d’alguns clàssics des de la primera edició com ara els Estats Units, Anglaterra, Portugal, Itàlia, Portugal, República Txeca, Japó o Espanya i França, que són els que més corredors aporten, i d’altres nous com són la Polinèsia Francesa, Martinica i Uruguai.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT