PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un dels trets contra l’edifici policial va impactar al despatx del director

Els investigadors han trobat restes dels projectils que s’analitzaran en un laboratori dels països veïns

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre Espot i el director de la Policia, al despatx del titular de Justícia i Interior, ahir.
El ministre Espot i el director de la Policia, al despatx del titular de Justícia i Interior, ahir. | ANA / M. F.
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va confirmar ahir que un dels trets de projectil descoberts a la façana de l’edifici de la Policia el passat dissabte va impactar contra el despatx del director del cos policial, Jordi Moreno. 
Vers aquest fet, Moreno va remarcar que els fets ocorreguts han creat un cert ambient de «neguit» entre el cos, «tot i que dins d’aquest, es manté la normalitat». A més, «si la intenció és espantar així al servei de Policia, la veritat és que no arribaran a aquest fi, al contrari, a nosaltres tot això ens motiva a treballar». 
 
Segons han confirmat fons properes a la investigació, la Policia ha recuperat restes dels projectils impactats contra l’edifici. Seguint el conveni que el cos té amb els països  veïns (Espanya i França) les troballes s’enviaran a un dels laboratoris de dits indrets per ser analitzades, tot i que encara no s’ha decidit la destinació. 
 
Així mateix, Moreno va puntualitzar que s’està treballant «de forma intensa, tots els edificis oficials tenen un protocol d’actuació en aquests casos i nosaltres l’estem aplicant». Tot i que no hi hagi cap línia d’investigació tancada, «els fets ens obliguen a ser cautelosos i a adoptar una sèrie de mesures de seguretat addicionals a les que ja hi havia abans que es produïssin aquests fets», va remarcar Espot. 
 
D’aquesta manera, el director va assegurar que estan «totes les línies obertes», no es nega que l’autor (o autors dels fets) pugui ser algú que coneixia la ubicació dels despatxos «o algú que té algun tipus d’incident amb la policia i es vol venjar, no descartem cap via». 
 
Una investigació en curs / Espot va matisar que és «impossible determinar actualment –en l’estat de la investigació– quin tipus d’arma es va fer servir, perquè això requereix un anàlisi forense detallat i encara és més complicat determinar si aquests impactes van ser obra d’una o més persones, per tant, no descartem cap possibilitat». 
 
A més, al no haver identificat el tipus d’arma, també «és molt difícil saber des de quin lloc es van disparar els projectils», va remarcar Espot. També va destacar que abans dels fets «no s’havia rebut cap amenaça ni hi havia cap indici que indiqués que es poguessin produir els fets, i si s’hagués donat el cas, hauríem adoptat mesures preventives». 
 
Transcurs dels fets / Els trets es van ocasionar durant la passada nit de divendres a dissabte quan algú va impactar quatre projectils a la façana de vidre de l’edifici de la Policia que dóna al carrer Ciutat de Sabadell. 
 
Tot i això, no va ser fins dissabte al matí que la Policia va constatar els impactes, «des de llavors, hem posat tots els mitjans que tenim a l’abast per poder esbrinar qui és l’autor d’aquest acte», va remarcar Espot. Tanmateix, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior va esclarir que els trets «no es van arribar a sentir durant la nit, perquè en aquell moment, era difícil visualitzar els impactes, va ser una qüestió d’hores». 
 
A més, Espot va puntualitzar que «durant la nit no es va rebre cap alerta de ningú que sentís cap soroll, tot i que això no prejutja que ara en la investigació ens plantegem també aquesta pregunta». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT