PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Cirque es farà sota un envelat que costarà 450.000 euros

La nova instal·lació augmenta un 12% el cost net del pressupost, superant els 2,7 milions d’euros

Per LÍDIA RAVENTÓS

Un moment de l’espectacle del ‘Cirque du Soleil’ en la darrera edició.
Un moment de l’espectacle del ‘Cirque du Soleil’ en la darrera edició. | TONY LARA
L’espectacle de Cirque du Soleil que tindrà lloc el juliol al Principat es farà enguany sota un envelat que cobrirà tot el recinte –no només la part de l’escenari com fins ara– i tindrà un cost de 450.000 euros. La companyia canadenca es farà càrrec del 33% d’aquest import –148.500 euros– i la resta anirà a càrrec d’Andorra Turisme. Amb tot, la nova instal·lació suposa un augment del 12% en el cost net del que val portar l’espectacle Scalada Vision, arribant a un total de 2.745.673 euros. El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va confirmar ahir que tant el contracte amb el Cirque du Soleil com amb l’empresa que s’encarregarà de la instal·lació de l’envelat s’ha tancat per dos anys, la qual cosa assegura l’espectacle i el cobriment del recinte també pel 2017. 
 
Malgrat l’increment del cost, Budzaku va explicar que calculen que la despesa que faran els espectadors al país serà d’un 6,3% més que l’any passat. En nombres absoluts això representa que l’impacte econòmic de l’esdeveniment serà de més de 19 milions d’euros. Aquest increment es preveu pel que fet que en aquesta edició es farà una sessió més coincidint amb el pas del Tour de França pel Principat juntament amb la seguretat que proporciona el fet que el recinte estigui cobert pel que fa a la meteorologia.
 
Quant a les característiques tècniques de la instal·lació, el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, va exposar que l’envelat «de grans dimensions» que es construirà al Parc Central farà 16,9 metres d’alçada i ocuparà 4.250 metres quadrats. Les mides seran de 85 metres de llargada per 50 metres d’amplada i deixarà descoberts els laterals. Torres va comunicar que «la carpa s’ha adequat a les necessitats i requeriments del Cirque perquè puguin desenvolupar els números aeris i la mobilitat dels artistes dins del que és l’escenari». La cobertura total del recinte obligarà a ampliar els terminis de muntatge i desmuntatge de manera que el Parc Central romandrà tancat des de finals de maig fins a principis d’agost. 
 
El preu de les entrades/ Enguany les entrades anticipades amb seient tindran un preu de 18 euros –tres euros més que en la darrera edició– i de 20 euros si es compren el mateix dia a taquilla. Amb l’increment del cost de les entrades juntament amb la sessió extra d’aquesta edició, Andorra Turisme calcula aconseguir un 20% més d’ingressos que durant el 2015 per compensar l’augment de la despesa. 
 
Una altra de les novetats és que les entrades amb seient es posaran a la venda abans. Concretament, el proper 12 d’abril els usuaris que estiguin registrats a la base de dades d’Andorra Turisme ja podran accedir a la reserva de les entrades de pagament, a la pre-reserva de les entrades gratuïtes i, en cas que els interessi, a la compra de paquets d’allotjament més entrada. A partir del 19 d’abril s’obrirà el procés de reserva en totes les modalitats existents al públic en general. 
 
En relació als paquets promocionals d’entrada més allotjament, Torres va informar que ja s’ha fet una reunió amb el sector turístic i que la xifra de participants «serà similar a l’any passat», al voltant de 90 establiments. També va avançar que la majoria d’hotels han demanat un major nombre d’entrades perquè el cobriment de l’espectacle dóna més seguretat i esperen que faci augmentar el nombre de visitants.
 
En total, es preveu que vegin l’espectacle 110.000 persones. D’aquestes, 52.800 podran comprar l’entrada amb seient i 57.200 estaran dempeus i podran gaudir de l’esdeveniment de forma gratuïta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT