PUBLICITAT

rasnov

Una mala elecció de material retarda Esteve fins al 47è lloc

Als 10 km surt amb esquís sense encerar, que el penalitzen a l’hora de competir sobre neu primavera

Per EL PERIÒDIC

Ireneu Esteve, en una prova a Naturlàndia.
Ireneu Esteve, en una prova a Naturlàndia. | C. Esteve
Mal debut d’Ireneu Esteve als Campionats del Món júnior, que s’estan desenvolupant a l’estació romanesa de Rasnov. S’estrenava a la prova dels 10 quilòmetres d’estil clàssic i la mala elecció del material va condicionar la seva cursa, que va provocar que finalitzés a la 47a plaça de la classificació, molt per darrera del que es podia esperar.
 
La decisió de prendre la sortida amb esquís sense encerar va ser errònia, perquè els esquiadors van trobar-se amb un traçat amb neu primavera, fet que el va afectar per tal i com portava els esquís. A la Copa d’Europa de Planica (Eslovènia) aquesta elecció li va funcionar per guanyar aquesta mateixa prova, però a Rasnov li va anar en contra per les característiques del terreny. L’andorrà va concloure 47è amb un registre de 31.32,9 minuts. La medalla d’or va ser per al noruec Johannes Hoesflot Klaebo, amb un crono de 28.57,8. Al segon caixó del podi va pujar el coreà Magnus Kim amb 29.09,0 i al tercer el finlandès Lauri Lepisto (29.23,2).
 
La pròxima prova que Esteve disputa en aquests Mundials són els 15 km d’estil patinador. Els organitzadors decideixen avui si la cursa es realitza per mass start o bé per crono individual, com es van disputar els 10 km.
 
Mentrestant, uns altres estan preparant el seu debut també a uns Mundials júniors, en aquest cas d’esquí alpí. Els corredors andorrans es troben a Sochi (Rússia) preparant la cita, on es troben Joan Verdú, Robert Solsona, Xavi Salvadores, Kevin Courrieu, Josh Alayrach i Carmina Pallàs. Demà es porten a terme els entrenaments oficials de descens, que continuaran divendres. La primera prova serà la de descens, dissabte. Després li seguiran el supergegant, la combinada alpina, l’eslàlom i el gegant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT