PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ésAdir, el portal lingüístic de la CCMA

Una eina que recull els 30 anys de feina dels assessors lingüístics

Per Maria Cucurull

Capçalera de la web de l'és A dir
Capçalera de la web de l'és A dir | CCMA
L’ésAdir, el portal lingüístic de la CCMA, ha complert 10 anys! 
Es tracta d’una eina que recull els 30 anys de feina dels assessors lingüístics de TV3 i Catalunya Ràdio. En un món canviant i amb una llengua en constant evolució, l’ésAdir intenta donar respostes als dubtes més habituals que planteja la llengua. És útil per a periodistes, professors, estudiants o traductors, però també per qualsevol persona que vulgui utilitzar correctament la llengua o bé que tingui alguna inquietud lingüística. 

Els exemples s’extreuen de l’experiència diària i de les noves paraules que genera l’actualitat. No només podrem cercar-hi com hem d’escriure els mots, sinó també com s’han de pronunciar, ja que a més de la transcripció fonètica, també hi trobarem una icona d’un altaveu que ens indicarà la pronúncia.  
A més, hi podem cercar topònims i prop de 12.000 títols de pel·lícules. 

L’ésAdir, segons els responsables, "no és ni un diccionari ‘online’ ni una enciclopèdia, és l’espai compartit pels lingüistes i els professionals de la redacció que generen continguts per ser emesos, radiats o publicats". El projecte es va arrencar el 2003, amb la intenció de consensuar i agrupar els materials elaborats pels equips d’assessorament lingüístic de les diverses empreses de la CCMA; però no va ser fins al 2006 que es va presentar públicament, des d’aleshores es revisen i s’amplien els continguts constantment. 



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT