PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les lesions s’acarnissen amb la plantilla de l’FC Andorra

Xavi Gil, amb trencament dels lligaments creuats, és l’últim en caure

Per JOAN JOSEP BLASCO

Xavi Gil condueix la pilota en el partit d’aquesta temporada contra el Molletense.
Xavi Gil condueix la pilota en el partit d’aquesta temporada contra el Molletense. | J.J.B.
La infermeria de l’FC Andorra és una continua entrada i sortida des de que va iniciar-se la temporada.  I darrerament l’únic que es produeixen són entrades. L’última en sumar-se, i de gravetat, és la de Xavi Gil, que diu adéu a la temporada al patir el trencament dels lligaments creuats del genoll esquerre. Per a la pròxima convocatòria Justo Ruiz tornarà a estar limitat d’efectius.
 
Diumenge, contra la UE La Jonquera, Gil va sortir al camp al minut 86 i tres després es produïa la lesió a l’estirar la cama per interceptar una pilota. La recuperació serà de sis mesos, pel que s’acomiada dels terrenys de joc aquesta campanya. Aquest és només el darrer inconvenient amb que es troba l’entrenador. Perquè la llista és llarga. A la Jonquera, per exemple, només hi havia a la banqueta tres jugadors de camp, a més del porter suplent. Gil se suma a la resta de lesionats. Els que tornaran més aviat són Juli i Ludo, que van patir una elongació als isquiotibials. Però la seva presència pel matx de dissabte és dubtosa. Robert es troba en el tram final de la recuperació del trencament del cúbit i dimarts va començar a entrenar-se amb el grup, tot i que encara estarà un parell de setmanes més de baixa. Leo, amb la malaltia d’Hoffa que l’afecta al genoll, continua sense tenir data per tornar.
 
Però els problemes no només es troben al primer equip, sinó també al juvenil. Àlex Martínez pateix una bronquitis, Aláez té un trencament de cinc centímetres al quadriceps i Viladot una elongació a la mateixa zona. Són jugadors amb els que es podria completar la convocatòria però que no podran fer-ho. L’única noticia positiva amb la que es troba el tècnic és la de poder comptar amb Oriol, que va complir el partit de sanció per targetes grogues a la Jonquera. Trobar-se amb tot de lesions «són coses que passen al llarg de la temporada. Són normals», assegura Ruiz. El que no és tan habitual és que s’acumulin totes en un mateix període. La preparació no és l’origen, perquè «físicament la feina que s’està fent és bona. Algun partit l’hem guanyat perquè l’equip precisament està bé i és superior al rival».
 
La plantilla és curta i davant realitats com l’actual el problema es multiplica greument. I als jugadors,«els suposa un desgast» perquè els que estan disponibles se’ls carrega de minuts. L’actitud que està tenint la plantilla Ruiz la lloa, davant les incidències que es van produint: «Els jugadors estan donant el 100%. No se’ls pot demanar res més perquè s’estan exprimint al màxim. És per felicitar-los». En el darrer entrenament només va poder comptar amb 9 jugadors. I Elías va notar una punxada a l’abductor, el que encén les alarmes davant la possibilitat que sigui baixa. Aquest fet provoca que «en els entrenaments pateixes en qualsevol acció perquè es pugui produir alguna lesió». Amb tot això, el fitxatge d’algun jugador es presenta necessàri.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT