PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Els vedats de pesca de l’Alt Urgell i Cerdanya s’uneixen

L’objectiu és aconseguir un domini ampli de pesca amb diferents ambients de la conca alta del Segre

Per EL PERIÒDIC

El mapa conjunt que marca els diferents vedats en funció de cada categoria
El mapa conjunt que marca els diferents vedats en funció de cada categoria | RÀDIOSEU
Un total de sis vedats de pesca esportiva de l’Alt Urgell i Cerdanya s’han unit per oferir, amb un sol tiquet, un espai de fins 130 quilòmetres de rius i llacs per pescar. La nova oferta és fruit d’un conveni impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, en col·laboració amb les societats de pesca locals, i serà una de les principals novetats del sector a Catalunya per a la nova temporada, segons ha informat RàdioSeu.
 
Així mateix, segons han explicat des del Consell, l’objectiu era «aconseguir un domini ampli de pesca, amb diferents ambients de la conca alta del Segre, tot incloent els rius de muntanya i estanys, sota el mateix tiquet». Així, es vol «facilitar els intercanvis i posar a disposició del turisme de pesca una oferta atractiva».
 
D’altra banda, tant des de les societats de l’Alt Urgell i Cerdanya com des de la Federació Catalana de Pesca s’ha rebut positivament la idea. A més, s’espera que aquesta iniciativa ajudi a rellançar la zona com a destí reconegut per als aficionats. El mapa conjunt, ja aprovat per la Generalitat, estableix els diferents vedats en funció de cada categoria, com ara els de salmònids, intensiu i pesca lliure, i també detalla si són zones de pesca amb mort o sense mort. 
 
Així, per exemple, els entorns de la Seu, les Valls d’Aguilar, la Vansa, Martinet, Bellver i la plana de Cerdanya figuren com a vedats de salmònids amb mort, mentre que els ubicats a les Valls de Valira, Ribera d’Urgellet, Alàs o Arsèguel són sense mort. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT