PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern descarta la supressió de l’esquí com a activitat escolar

El nen de deu anys accidentat evoluciona «favorablement

Per marisa da costa

El ministre portaveu, Jordi Cinca, a la roda de premsa d’ahir.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, a la roda de premsa d’ahir. | ana
El portaveu de Govern va «lamentar» l’accident que un infant de deu anys patia el passat dimarts mentre esquiava en una zona fora de pista a Ordino-Arcalís i va traslladar «la seva evolució favorable, segons ha pogut saber el ministre [de Salut], que es troba en contacte amb la seva família». No obstant, i malgrat la repercussió que els fets han tingut entre la comunitat de mares i de pares, els fets no van suscitar un debat en el si de l’Executiu al voltant de la necessitat de plantejar la supressió de l’esquí com a activitat a les escoles del país.
 
Els ministres, reunits el matí d’ahir en consell setmanal, no van posar en qüestió l’esquí escolar més enllà de ser informats sobre «l’estat del nen» hospitalitzat que, segons els mateixos pares, presenta una «evolució favorable». El portaveu de l’Executiu, Jordi Cinca, va descartar la possibilitat de suprimir aquest «esport nacional» del sistema educatiu, tot matisant que aquest plantejament no va ser posat sobre la taula durant la trobada que els titulars van mantenir dimecres i per la qual va comparèixer davant de la premsa. 
 
Democratització de l’esquí/ Tot i no haver estat tema de «debat» al Consell, Cinca va voler lloar la labor que es fa des de les escoles amb la pràctica d’aquest esport estretament «vinculat» amb la cultura «nacional»: «Es fa una tasca molt important perquè es posa a l’abast de tots els nens» l’accés a un esport que, pels seus costos, no seria accessible per a tots els infants.
 
El representant va considerar fora de lloc «posar en qüestió» l’esquí escolar «per un accident», traslladant la discussió a la necessitat de treballar «perquè les estacions d’esquí siguin segures». En aquest sentit, va destacar l’evolució de les mesures de prevenció al voltant de l’esport així com el fet que les pistes «són exemplars». Amb tot, Cinca va creure oportú esperar a saber «si es va actuar correctament» i va assegurar que «no serà per la via de prohibir que farem l’esquí més segur». 
 
Tot i descartar l’anul·lació de l’esquí escolar, el ministre portaveu va fer extensiu un missatge tranquil·litador apuntant a l’avaluació que s’efectuarà «en acabar la temporada» per tal de «veure en què es pot millorar».
 
Reunió amb el Copríncep/ L’acord d’associació amb la Unió Europea i la cerca del vistiplau per part del Copríncep Francés serà la principal preocupació del cap de Govern, Antoni Martí, durant la visita que el proper dia 29 efectuarà al president de la República Francesa, François Hollande, acompanyat pel síndic general, Vicença Mateu. La preparació de la trobada, en què també s’abordarà el procés seguit per les institucions arrel de l’afer BPA, va tractar-se durant la sessió de Consell d’ahir.
 
Si la reforma sanitària i altres aspectes de l’actualitat del país prendran relleu a la reunnió, Jordi Cinca va fer especial incidència en la voluntat de rebre l’aval d’Hollande pels passos seguit ens la negociació per a l’apropament a la UE no només per la seva condició de cap d’Estat sinó per tractar-se del representant d’un estat membre. Encara destacant la importància de l’acord, va desitjar la propera adhesió del grup parlamentari liberal al pacte d’Estat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT