PUBLICITAT

la massana

La Massana aprova el Pla d’Urbanisme Parroquial

El document estudia la supressió del vial que divideiz el Prat del Colat

Per El Periòdic

Prat del Colat
Prat del Colat | Tony Lara
El Consell comunal de la Massana va aprovar ahir la modificació del Pla d’urbanisme Parroquial (POUP) aprovat el passat 2006. Amb la revisió ara ratificada i després que els diferents ministeris del Govern i de la comissió tècnica d’Urbanisme i de l’aprovació prèvia del Consell de Ministres celebrat la setmana passada, la revisió millora aspectes com la rebaiza, del 15 al 5% de la porció de cessió del percentatge de cessió obligatòria econòmica i de sòl, dins la forquilla que preveu la llei. «Aquesta mesura ja es va plantejar a inicis de l’anterior mandat per tal de contribuir a reactivar el sector de la construcció», que segons va apuntar el cònsol major de la parròquia, David Baró, està «molt tocat per la crisi». D’aquesta manera, es vol que «el propietari d’un petit terreny s’hi pugui construir la seva casa». «De fet, a hores d’ara ja hi ha una desena de projectes pendents d’autoritzar amb base al nou pla d’urbanisme», segons va avançar Baró. La consellera d’Urbanisme, Olga Molné, va assegurar de la seva banda que «els canvis que s’han introduït han servit per facilitar i simplificar el desenvolupament urbanístic, al mateix temps que preservem i protegim el nostre territori». 
 
La rebaixa de la parcel·la mínima i la reducció de la dimensió de les unitats d’actuació en sòl urbanitzable, així com la supressió del vial que dividia en dos el parc del Prat del Colat, «per salvaguardar aquest espai lúdic molt apreciat pels massanencs», són altres dels canvis contemplats.
 
En un altre ordre de coses, els consellers de la Massana també es va aprovar destinar una partida de 300.000 euros a l’organització d’esdeveniments esportius per tal de dinamitzar la parròquia de la Massana de maig a setembre, com per exemple la Copa del Món de Mountain Bike, la Maxiavalanche o la del Món de Mountain Bike, la Maxiavalanch o la Volta als Ports. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT