PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 280 usuaris demanen el Servei de Teleatenció Domiciliària

Més de la meitat dels atesos se situen en la franja dels 81 als 90 anys

Per EL PERIÒDIC

Un vehicle de la Creu Roja Andorrana.
Un vehicle de la Creu Roja Andorrana. | TONY LARA
El Servei de Teleatenció Domiciliària (TAD) de la Creu Roja ha crescut un 6,43% al 2015 assolint els 282 usuaris, per sobre dels 265 que es van registrar el 2014. Des de la Creu Roja assenyalen que es tracta d’un increment moderat que reforça la tendència que les persones grans cap cop prenen més consciència de la importància de mantenir l’autonomia i alhora sentir-se segurs.
 
Una mica més de la meitat dels usuaris se situen en la franja dels 81 als 90 anys.  Per sexe, són les dones, amb un 82%, les que més utilitzen aquest servei, molt per sobre dels homes, que constitueixen el 18% restant. D’altra banda, la Creu Roja ha posat en relleu que les sortides socioculturals es consoliden com la principal activitat complementària del TAD. Una mitjana de 50 persones assisteixen a cadascuna de les sortides que, de manera mensual, organitzen els voluntaris que participen en els programes d’intervenció social de l’entitat.
 
A més, per tercer any consecutiu, les residències Clara Rabassa i El Cedre són el col·lectiu d’usuaris convidats. Les activitats realitzades aquest any han estat diverses: visita al Museu del Tabac, exposició d’art, celebració de la Castanyada, visita al santuari de Nostra Senyora de Meritxell, partides de quintos o el dinar de celebració nadalenc. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT