PUBLICITAT

Andorra La Vella

Andorra es fixa en e-Estònia

L’Estat suprimeix el paper per a les gestions administratives i es passa a la burocràcia virtual

Per ESTEFANIA GRACIA

El conseller de Política Digital del Govern d’Estònia, Siim Sikkut, amb el ministre Gilbert Saboya, ahir.
El conseller de Política Digital del Govern d’Estònia, Siim Sikkut, amb el ministre Gilbert Saboya, ahir. | TONY LARA
El conseller de Política Digital del Govern de la República d’Estònia va impartir ahir una conferència a Andorra la Vella sobre la societat digital que ha esdevingut actualment la ciutat. 
 
Així, el ponent va explicar com a través d’Internet i les noves tecnologies els tràmits més emprats, com la renovació del carnet o obtenir una recepta del metge, a Estònia es fan totalment de forma virtual i online, «sense la necessitat d’haver-se de traslladar als edificis per fer cues i omplir uns documents». I és que actualment a Estònia ja «no s’utilitzen papers per fer cap tipus de tràmits, a excepció de quan et cases», tot el seu sistema administratiu, incloent l’àmbit mèdic o educatiu, es desenvolupa a través d’Internet. Vers aquesta innovació, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va matisar que Andorra ha de prendre aquestes mesures com a exemple i que cal seguir treballant en aquesta línia per arribar a aquest sistema tan  «profitós».
 
Tanmateix, el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, va destacar que per ara «no hem tingut inversió estrangera directa que vingui d’Estònia, però aquests tipus d’esdeveniments òbviament ajuden a que en un futur hi hagi un intercanvi empresarial important, ja no només amb Estònia, i és que intentarem fomentar aquestes relacions també amb altres països». A més, «nosaltres vam pensar que era molt important que els ciutadans d’Andorra tinguessin l’oportunitat de conèixer l’experiència en temes d’innovació i administració online d’Estònia».
 
Una trentena d’assistents van assistir a la xerrada, organitzada per ACTUA, i van descobrir com Estònia ha esdevingut un país digital. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT