PUBLICITAT

Andorra la Vella

Quatre blocs a la Solana seran desallotjats per despreniments

Els veïns abandonaran les seves llars com a mínim una setmana

Per El Periòdic

El carrer Mestre Xavier Plana d’Andorra la Vella.
El carrer Mestre Xavier Plana d’Andorra la Vella. | Tony Lara
Com a mesura de precaució davant la possibilitat de despreniments al Roc dels Corbs, els veïns de quatre edificis de la Solana d’Andorra la Vella hauran d’abandonar les seves llars durant, com a mínim, una setmana, període que es preveu necessari per a l’estabilització dels rocs. El Govern i el Comú d’Andorra la Vella es faran càrrec de les famílies que no disposin d’un emplaçament temporal.
 
El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, juntament amb la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, van aplegar els veïns dels números 4, 6, 10 i 12 del carrer Mestre Xavier Plana i els dels edificis número 32 i 34 del carrer de Ciutat de Valls per notificar-los les mesures preventives empreses, les quals passen pel seu desallotjament a partir del proper 7 de març i durant, com a mínim, un període de set dies. 
 
L’evacuació, tal com va informar ahir al vespre el Govern a través d’un comunicat, respon a la decisió d’«extremar al màxim les precaucions» malgrat «no ser un risc imminent».
 
Treballs d’estabilització/ No és la primera ocasió que es detecten al Roc dels Corbs zones fracturades susceptibles de despreniment. De fet, els darrers anys «s’han adjudicat diverses fases d’obra per a l’estabilització», tal com reconeix el mateix Executiu. Va ser arrel de la última fase que es van fer notar diversos blocs rocosos de certa consideració que podrien, «sota un conjunt de circumstàncies desfavorables, desprendre’s a conseqüència de les pròpies operacions d’estabilització». L’obligatorietat d’usar martells hidràulics i les vibracions que comportaran són la principal causa del desallotjament.
 
L’estabilització, per passos/ L’estabilització lleugera dels rocs serà la primera passa, juntament amb l’establiment d’un accés provisional a través de Bonavista per als veïns dels edificis del carrer Mestre Xavier Plana no afectats. Aquest pas alternatiu es fa necessari perquè el carrer únicament té una sortida i en tallar-ne un tram s’hagués impedit l’accés rodat a la resta de comunitaris.
 
A partir de la segona setmana del proper mes, s’envoltaran els dos blocs amb eslingues i malles metàl·liques d’alta resistència, ancorades en paraments estables del massís, tal com es detalla a la nota.Fet això, els veïns podran tornar als seus habitatges així com continuar amb el projecte d’estabilització de la zona ja previst. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT