PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’obre l’opció a dilluns

Els equips veuen bé la proposta de la FIS de traslladar de dia el supergegant si avui no es pot disputar

Per JOAN JOSEP BLASCO

Lindsey Vonn va mostrar un cop més el seu poder mediàtic signant fotografies als seus seguidors.
Lindsey Vonn va mostrar un cop més el seu poder mediàtic signant fotografies als seus seguidors. | Tony Lara
Tot està ben preparat a Grandvalira per acollir per segona vegada la Copa del Món d’esquí alpí femenina. Però el temps és capritxós i ha escollit l’inici de l’esdeveniment per a que la neu faci acte de presència. Des de l’organització s’està preparat per poder complir amb el programa establert i que la competició es pugui realitzar en les millors condicions possibles. Les opcions estan obertes, fins i tot la de traslladar a dilluns el supergegant.
 
Ahir a mitja tarda van començar a precipitar-se els primers flocs de neu, complint amb les previsions meteorològiques. Abans que s’inicés la cerimònia d’inauguració, que va comptar amb joc de làsers, focs artificials i baixada de torxes. Finalment el front sembla que no sigui tant potent com en un inici tot feia presagiar i hi ha diverses vies per a que es pugui disputar la primera prova. El pitjor dels casos és que s’hagi de cancel·lar. Per a cobrir-se les espatlles ahir el el responsable de la FIS, Markus Maier, va voler saber el parer dels capitans sobre la possibilitat d’ajornar la prova a dilluns. La resposta dels equips va ser positiva, amb canvis de dels bitllets de vols inclosos, però s’hauria de plantejar que passaria amb la retransmissió televisa, ja que les curses són en directe. També s’haurien d’estudiar temes de logística, com les reserves dels hotels, tenint en compte que és temporada alta.
 
Existeix un termini per decidir si és factible disputar la prova. L’hora de sortida és a les 10.30 hores i es pot retardar fins a les 13.30 h. A partir d’aquí es dóna per suspesa. Si la pista no està en condicions abans que els jutges hagin de prendre una decisió a primera hora del matí es posa en funcionament un pla alternatiu per treure la neu, posant en alerta de matinada un equip de més de 150 persones de diferents cossos especials, dividits en grups, per retirar la neu del traçat, amb ajuda de màquines, si és necessari, que porten unes pales modificades per tal de no fer malbé la pista. Com alternativa també està el d’ubicar la línia de sortida en una cota més baixa, sempre dins el reglament.
 
Raméntol, dubte / Una inoportuna grip ha afectat Sara Raméntol la setmana de la competició. Els últims dos dies no va poder entrenar, pel que la seva participació és dubtosa. Avui la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) prendrà la decisió definitiva per si es troba en condicions de prendre part en la cursa. Ahir es va realitzar el sorteig de dorsals. Raméntol porta el 66 al supergegant i Sissi Hinterreitner el 64. L’objectiu d’ambdues en aquestes proves és que «agafin rodatge, una experiència que podran fer valer de cara al futur», assenyala Carles Visa, director tècnic de la FAE.
Però la seva no serà l’única presència andorrana, ja que els obridors seran esquiadors nacionals. Al supergegant seran els encarregats Matías Vargas, Àlex Rius, Pol Suàrez i Cerni Mesa, mentre que són reserves Nicolás López, Albert Pérez i Quim Rodríguez. Per la combinada faran d’obridors Vargas, Pérez, Rodríguez i López; i reserves Rius, Suàrez i Mesa.
 
Estrelles a la pista / L’Àliga s’estrenarà a la Copa del Món. I les estrelles de l’esquí tenen moltes coses a dir durant els dos dies. La que s’endú la majoria de l’atenció mediàtica és Lindsey Vonn. La nord-americana protagonitzarà un més que interessant duel amb la suïssa Lara Gut. El globus de cristall està en joc. L’estatudinenca lidera la general amb 23 punts d’avantatge sobre l’helvètica, el que suggereix una batalla intensa entre ambdues corredores. Vonn arriba amb la moral alta després de proclamar-se el cap de setmana passat campiona del món de descens. Va aconseguir-ho a l’estació francesa de la Thuile. Suma ja una vintena de títols al circuit, el que li permet ser la que més en posseeix, superant el rècord que mantenia fins el moment el suec Ingemar Stenmark.
Després de realitzar els entrenaments lliures, Vonn indicava que «m’encanta la pista i l’ambient. Estic emocionada pel Super-G». En el seu primer contacte amb ‘Àliga destacava que és «un circuit molt bo per a mi, hi he fet bons entrenaments i el salt de la part de dalt no serà un problema». El títol de la general està en joc i «cada prova compta, hi ha molt nivell i intentaré guanyar. Estic molt motivada i concentrada per fer el meu millor esquí», perquè per tot el que ha fet fins ara aquesta «és una de les meves millors temporades».
 
Són 74 les corredores de vint països que entren en competició. I els focus ni molt menys han d’estar centrats en aquestes dues superclasses. També s’ha de tenir en compte a les que tenen per darrera tant a la general com a les disciplines que entren en joc a Grandvalira. L’alemanya Viktoria Rebensburg, l’esquiadora de Liechtenstein Tina Weirather, les austríaques Cornelia Huetter, Elisabeth Goergl i Michaela Kirchgasser; la italiana Nadia Fanchini, les franceses Tessa Worley i Margot Bailet, l’estratudinenca Mikaela Shiffrin i l’eslovena Marusa Ferk.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT