Estavellats a Miribilla

El BC MoraBanc suma la tercera derrota seguida a la pista del Dominion Bilbao i iguala la pitjor ratxa de la temporada

Per ALBERT CANES

Shermadini lluita un rebot amb Bogris, ahir al Bilbao Arena.
Shermadini lluita un rebot amb Bogris, ahir al Bilbao Arena. | ACB Media / A. Arrizabalaga
Els jugadors, tècnic i directius del MoraBanc Andorra sempre han argumentat que poden guanyar qualsevol rival de la Lliga Endesa, sense importar qui sigui, al marge de si hi ha encert o no. Però sense gens de sort de cara a cistella és gairebé impossible poder obtenir victòries. I d’això va pecar el conjunt tricolor a Mirbilla, que sumat a un encert més que correcte i un bon plantejament del Dominion Bilbao Basket, es va quedar sense opcions.

L’inici del partit es va caracteritzar per les respostes d’un i altre equip a les cistelles del rival. Betinho inaugurava el marcador amb una gran esmaixada i Dairis Bertans responia de seguida a l’altre cantó. Shermadini tornava a posar per davant als tricolors penjant-se de l’anell també i era l’ex jugador del MoraBanc, Georgios Bogris, qui igualava. Aquest era el guió del començament, que feia pensar que hi hauria un duel molt equilibrat fins el final. Però va arribar l’incansable Álex Mumbrú per posar la primera diferència significativa en l’il·luminós favorable als locals encadenant set punts seguits (20-13). Shawn Jones retallava, però el final del primer quart era per als homes de negre, que amb cistelles d’Alex Ruoff, des de la línia de personal, i Tautvydas Slozas, van situar-se nou punts per sobre poc abans de concloure els 10 primers minuts de joc (24-15).

Debut calent

En aquest període va debutar la nova incorporació del conjunt andorrà, Stephen Holt, i ho va fer tancant el quart amb una bona safata en penetració per deixar en set punts la diferència (24-17). El nord-americà va mantenir-se calent al segon període. Triple d’Holt per començar i seguia amb quatre punts més, sent líder de l’equip en atac.

L’efectivitat en defensa dels tricolors va deixar en només quatre punts als de Sito Alonso en els cinc primers minuts, cosa que van aprofitar els de Peñarroya per per reduir el marge (28-26). Però Bilbao tornava a entonar-se ràpidament i es va posar sis punts amunt (37-31). Abans d’enfilar el camí de vestidors per a la mitja part, els tricolors retallaven. Sada amb un sorprenent triple i Betinho amb un tir lliure i un dos més u van posar fins i tot per davant als tricolors quan restava menys d’un minut per al final de la primera part (37-38), però Clevin Hannah i Ruoff en l’últim segon, van deixar al Dominion per davant a la mitja part (41-38).
A la represa, el MoraBanc es va refredar en atac. Dairis Bertans transformava la diferencia de +3 favorable als homes de negre amb què havien marxat al descans en un +6 només iniciar el tercer quart després de encistellar de tres punts (44-38). En aquest període, Bilbao va assolir una màxima avantatge de nou punts (51-42), la qual mantindria al llarg del quart. La bona prova que en atac no entraven les cistelles era que en vuit minuts els tricolors només havien pogut anotar vuit punts. Jones preocupava des de la línia de personal amb un 0 de 4. Shcreiner s’estrenava al caseller de puntuació i tancava un quart fluix en atac dels tricolors, que només van fer 12 punts pels 16 dels locals (57-50).

Hannah mata el partit

En els darrers 10 minuts de partit, el duel es va anar decantant significativament en favor dels locals a mesura que passaven els minuts. Tot i retrobar una mica més d’encert en atac, els tricolors van pecar de manca d’idees en atac i d’intensitat en defensa en algunes jugades, cosa que  va condemnar els tricolors, que es van trobar amb un Hannah molt encertat en la línia exterior i que va matar les aspiracions del MoraBanc en els instants finals. Peñarroya asseia Shermadini en l’últim quart i deixava en pista a Clark, mentre que el debutant Holt va estar en pista fins que restaven dos minuts, quan el partit estava gairebé decidit (75-61) després del triple d’un Hannah sobre la botzina de possessió, d’aquells que fan mal. El MoraBanc va tenir una petita reacció en els darrers instants amb un parcial de 0-6 que deixava en vuit punts la diferència en l’il·luminós (75-67). Però Hannah va encarregar-se de no permetre sorpreses a falta d’un minut per acabar amb un nou triple (80-70). El duel, ja trencat, va finalitzar amb un triple de Mumbrú que situava en +12 l’avantatge final a favor del Bilbao (83-72).
El duel a Mirbilla va deixar un debut esperançador d’Holt (14 punts i 16 de valoració) com a única nota positiva. Les negatives van ser els percentatges en tirs lliures (14/21) i triples (4/22). El MoraBanc va consumar la tercera derrota seguida, igualant la pitjor ratxa de la temporada i es va situar 10è a la taula. Queda molt, però el top-8 s’allunya.