PUBLICITAT

Andorra La Vella

Arturo decideix amb un gol al primer minut

L’FC Andorra segueix mostrant-se resolutiu quan juga com a local

Per JOAN JOSEP BLASCO

Arturo Gandara passa la pilota amb un jugador manresà sortint-li al pas.
Arturo Gandara passa la pilota amb un jugador manresà sortint-li al pas. | J. J. B.
Si una cosa queda demostrada és que l’FC Andorra recull resultats ben diferents quan juga com a local que com a visitant. A la Borda Mateu mostra solidesa, el que li permet sumar uns punts que cada cop el deixen més a prop de la permanència. El CE Manresa és la darrera víctima, el que el converteix en un dels millors equips de la categoria com a local. El camp de Santa Coloma s’està convertint en un veritable fortí que està permetent que les places de descens cada cop es trobin més lluny. Ara són 9 els punts que el separen.
 
Darrerament han passat els primers classificats pel Principat, i tots n’han marxat de buit. Només la UE Tona va ser capaç d’esgarrepar un empat. El matx va quedar decidit ben aviat. No es la primera vegada que els tricolors marquen en els primers segons de l’enfrontament. Setmanes enrera l’FC Martinenc ja va patir aquesta circumstància. Passada en profunditat de Ferré que la defensa i el porter no encertaven a rebutjar i Arturo marcava a porteria buida. Trobar-se amb un premi així va donar ales als locals, i Arturo intentava sorprendre Roman per alt, però el porter reculant es feia amb la pilota. Els bagencs d’inici van quedar-se noquejats, però van anar despertant. Primer Moha va xutar de lluny, fregant la pilota a la defensa tricolor i sortint a córner a prop del pal. Suárez rematava malament davant Pol, que aturava l’esfèrica, en una ocasió franca per marcar. I posteriorment Solerneu xutava des de la frontal de l’àrea després de recollir un rebuig acrobàtic d’Àlex, amb el porter tornant a evitar a gol, enviant en aquest cas la pilota a córner. A l’altra porteria una rematada de cap d’Emili en un servei de falta lateral de Cisteró acabava a les mans del porter.
 
A la segona part els tricolors es van replegar, sense tenir problemes a que el rival tingués el possessió. Volien aportar perill al contraatac. Però els manresans només van tenir dues accions remarcables, ja que sempre van trobar-se amb una defensa ben conjuntada i sense deixar forats, el que donava confiança en el plantejament. Només les jugades a pilota aturava portaven incertesa per la mínima diferència en el marcador. Al 74 Pol aturava el xut de Ferri i cinc minuts després Moha es trobava al segon pal amb una pilota que no esperava, sense poder rematar en condicions quan es trobava sol.
 
Per com es va desenvolupar el matx, «hem demostrat experiència i saber patir», assegurava el tècnic tricolor, Justo Ruiz, sabent de la importància d’aquests tres punts: «Hem fet un pas endavant per deixar enrere el descens», i treballa per a que a domicili també arribin els resultats, perquè fa tres mesos que no suma cap punt a fora. «Només ens falta encadenar dues victòries seguides», i per materialitzar-ho el proper matx el jugarà al camp del cuer, la UD Molletense.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT