PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’encert en els triples, l’antídot contra el MoraBanc

Les derrotes dels tricolors destaquen pels percentatges exteriors dels rivals

Per ALBERT CANES

Mumbrú intenta superar la pressió de Schreiner i Bogdanovic, en el duel de diumenge a Miribilla.
Mumbrú intenta superar la pressió de Schreiner i Bogdanovic, en el duel de diumenge a Miribilla. | ACB PHOTO / A. Arrizabalaga
Les dues últimes derrotes del MoraBanc Andorra s’han caracteritzat, estadísticament parlant, per un encert excessivament elevat del rival des de la línia de llançament exterior. Un problema que no només ha afectat en els dos últims enfrontaments del conjunt tricolor, sinó en vuit desfetes de les dotze sofertes per l’equip de Joan Peñarroya. 
 
La defensa del MoraBanc es caracteritza per la seva prioritat de tancar la zona i no permetre cistelles de dos punts, però de vegades això va en detriment de la defensa del perímetre, que queda una mica abandonada i permet a alguns jugadors rivals llençar a cistella lliures de marca. L’exemple més recent és el de diumenge amb Clevin Hannah, que va clavar quatre dels cinc intents que va fer des de més enllà de la línia de 6,75, alguns d’ells sense que cap defensor arribés a puntejar el llançament. Això va catapultar al Dominon Bilbao Basket a un potent 50% en els tirs de tres punts, un 2% més que en els de dos. 
 
El mateix va passar amb l’Iberostar Tenrife al Poliesportiu. Els canaris van endollar 11 dels 22 llançaments que van realitzar (un 50%), només dos transformacions menys que en cistelles de dos punts, de les quals el percentatge també va ser del 50%. Fins a vuit rivals del conjunt tricolor van poder anotar més del 46% dels seus llançaments exteriors i cinc d’ells van obtenir igual o millors percentatges en els llançaments de tres punts que en els de dos. Tots aquests partits van acabar amb derrota tricolor, deixant clar que una de les claus per vèncer el conjunt tricolor està en l’encert des de l’exterior. 
 
Aquells rivals que no han registrat millors percentatges exteriors que interiors han estat els que no ho necessiten, principalment per la qualitat individual dels seus jugadors. Ni el Barça Lassa, en els dos duels, ni Laboral Kutxa, ni Reial Madrid han necessitat encertar més des de tres punts que de dos, malgrat que el percentatge ha estat alt de totes maneres, com en el cas del Madrid al Poliesportiu (55% d’encert de tres pel 64% de dos punts). 
El contrast amb les victòries del MoraBanc és escandalós: cap dels nou rivals que el conjunt tricolor ha derrotat ha superat el 37% d’encert exterior i no ha marcat millors números des dels tirs exteriors respecte els interiors. 
 
Aquesta dada és habitual, però que els rivals tinguin millors números exteriors deixa entreveure una de les debilitats de la defensa tricolor per als contrincants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT