PUBLICITAT

Andorra La Vella

Una titulació que pesa

El pressupost previst de 100.000 euros es queda petit, ja que en vista d’ampliar el programa, també s’engrandeix el cost

Per ESTEFANIA GRACIA

Presentació del programa d’activitats, ahir.
Presentació del programa d’activitats, ahir. | ANA / M.T.
Andorra la Vella s’enorgulleix de poder ser aquest any la Capital Iberoamericana de la Cultura, una titulació que comporta un gran pes i responsabilitat. Caldrà esperar a finals d’any per comprovar si efectivament ha estat ben aprofitada. 
 
Una oportunitat que segons la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, permetrà mostrar la cultura «del país i de la mateixa capital». Tanmateix, Marsol assegura que aquest projecte «ens ha permès prendre importants col·laboracions amb l’ajuntament de Lisboa, amb qui segurament tindrem bones relacions». El programa d’activitats per a la capitalitat iberoamericana de la cultura, que va ser presentat ahir –tot i que Andorra la Vella té la titulació i responsabilitat des de l’1 de gener–, recull més de 140 activitats. 
 
Pendents, però, de poder-se ampliar, ja que és «un programa obert a noves incorporacions, volem que sigui un instrument elàstic i capaç d’aplegar les noves iniciatives que s’ens presentaran», matisa el cònsol menor de la capital, Marc Pons. Per cobrir les activitats, s’havia pressupostat 100.000 euros, tot i que en previsions de poder ampliar al programa, Marsol detalla que «el pressupost segurament s’augmentarà i hi ha actes que no s’hi inclouran en les despeses, com la Festa Major o el Cirque du Soleil». 
 
Les activitats es componen de cinc eixos principals, com ser «un reforç de la programació cultural habitual, a més d’oferir una programació especial per aconseguir la complicitat i la col·laboració d’entitats, públiques i privades», puntualitza Pons. 
 
A més, són una «projecció de les associacions culturals que estan radicades a la parròquia». També volen potenciar la cultura popular i fer una projecció exterior d’Andorra la Vella, «que no es quedi només en Andorra». «Ens agradaria que fos l’oportunitat per ensenyar-nos a fora, i enviar una imatge positiva». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT