PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Hollande transmet «confiança» per l’evolució del cas BPA

El copríncep rep el cap de Govern i el síndic general a l’Elisi

Per R. M. S.

Mateu, Martí i Hollande, ahir a les portes del Palau de l’Elisi.
Mateu, Martí i Hollande, ahir a les portes del Palau de l’Elisi. | SFGA
La visita anual del síndic general, Vicenç Mateu, i del cap de Govern, Antoni Martí, al copríncep francès, Françoise Hollande, va servir perquè aquest mostrés la seva «confiança», segons va afirmar Martí, en l’acció de les autoritats andorranes en el cas BPA, però també perquè rebessin el suport d’un dels caps d’Estat envers de les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea. 
 
L’acte d’ahir s’emmarca en les habituals visites a l’Elisi per mantenir informat el copríncep de l’actualitat del país, però aquesta es va centrar en dos temes principals: BPA, i l’acord d’associació. Durant l’estada, Martí va explicar Hollande els processos que ha dut a terme el país per estar en el camí de la solució de la crisi financera arran del cas BPA. El cap de Govern va manifestar que el principal desig és que «tothom recuperi els seus diners», i va assegurar que «el temps demostrarà que superarem amb escreix una crisi molt forta». 
 
En tot cas, Martí va agrair «la confiança» rebuda pel cap d’Estat, i va assegurar que amb Hollande hi ha molta «empatia i molta estima pel Principat d’Andorra». «No és poc tenir la confiança d’una persona que és també el president de la República francesa», va dir el cap de Govern, que va recordar també el suport que va rebre Andorra el passat estiu amb la visita del primer ministre Manuel Valls, que va lloar el treball governamental en aquest sentit «quan encara estàvem enmig de la crisi». «Entenc que pot haver-hi gent que vulgui fer soroll, però nosaltres davant d’això el que fem és aportar treball i seriositat», va cloure.
 
L’acord d’associació / L’altra part important de la trobada d’ahir va girar en torn a l’acord d’associació. Martí va informar al copríncep que continuen les negociacions en el marc institucional i que en paral·lel s’han iniciat les converses pel que fa al marc sectorial, tenint la lliure circulació de mercaderies com a primer punt. «Ens ha donat el seu suport indiscutible, no hi haurà cap falla en les relacions», va assegurar Martí, agraint una vegada més el suport d’Hollande. Martí va afirmar que espera, en aquest sentit, que els Liberals s’afegeixin al pacte d’Estat. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT