PUBLICITAT

Lleida

La Guàrdia Civil decomissa a Lleida 53.563 paquets de tabac

Bona part de la mercaderia controlada es va intervenir en una autocaravana a la C-14

Per EL PERIÒDIC

Imatge del tabac intervingut
Imatge del tabac intervingut | GUÀRDIA CIVIL
La Guàrdia Civil va intervenir a l’Alt Urgell un total de 53.563 paquets de tabac de contraban de diverses marques, valorades en 223.184 euros, i va detenir cinc persones en el marc d’una operació anomenada Sangla.
Segons va informar la Guàrdia Civil, i tal i com va recollir l’Agència EFE, els detinguts, de nacionalitat espanyola i residents a les províncies de Lleida i Tarragona, se’ls imputa els delictes de contraban, contra la salut pública, pertinença a grup criminal, desobediència, conducció temerària i falsificació de plaques de matrícula.
 
La investigació va començar després de la intercepció i posterior detenció d’una persona pertanyent a una xarxa que es dedicava al contraban de tabac a l’Alt Urgell a la qual li van confiscar 4.525 paquets de tabac de contraban. Després de la seva detenció, es va establir un dispositiu de vigilància per localitzar la resta dels integrants de la banda. 
 
En el marc d’aquesta investigació, durant un control establert a la carretera C-14 el passat dia 20, els agents van sospitar d’una autocaravana amb matrícula espanyola que anava precedida d’un altre vehicle que podria estar fent tasques de vigilància, pel que van iniciar un seguiment a distància dels dos vehicles.
 
El conductor de l’autocaravana, en adonar de la presència policial, va accelerar la marxa fent cas omís als senyals d ‘«alt» dels agents, arribant a posar en risc la seguretat d’altres conductors, circulant així durant bastants quilòmetres. Un cop interceptat el vehicle per la Guàrdia Civil, es va procedir al registre de l’autocaravana, trobant en el seu interior ocult entre els armaris i buits naturals 49.038 paquets de tabac de contraban de diverses marques, per la qual cosa es va aturar al seu conductor. 
 
Posteriorment, es van realitzar diversos registres en un habitatge, una granja i en un recinte rústic situats a la comarca de l’Alt Urgell, a on van confiscar 520 grams de marihuana, 21,75 grams de cocaïna, 6.820 euros en metàl·lic, 2 armes llargues de caça, diverses matrícules falses, ia més, es van decomissar cinc vehicles que els delinqüents utilitzaven per transportar el tabac. En el marc d’aquesta operació, van ser detinguts altres quatre membres de l’organització. Tots els detinguts en unió del tabac intervingut, efectes i vehicles utilitzats, així com les diligències instruïdes, van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 de la Seu d’Urgell (Lleida). La investigació continua oberta, pel que no es descarten més detencions. La Guàrdia Civil va destacar que durant 2015 va dur a terme 13.165 actuacions en matèria de tabac que van donar com a resultat la confiscació de 6.239.531 paquets de cigarrets i de 46.559 cigars purs. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT