PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El segon lloc és assequible amb Xipre, Montenegro i Islàndia com a rivals a la Copa Davis

Andorra té un sorteig gens benèvol al grup III Europeu i coincidirà al grup on és Baghdatis, 39è del rànquing ATP

Per Iván Moure

Cervós, Poux, Blasi i Recouderc, ahir a la pista 'indoor' de Tallinn on jugaran la Copa Davis aquesta setmana.
Cervós, Poux, Blasi i Recouderc, ahir a la pista 'indoor' de Tallinn on jugaran la Copa Davis aquesta setmana. | FAT
El sorteig de la Copa Davis 2016 es va celebrar ahir a Tallinn (Estònia), la seu on es disputarà durant aquesta setmana el grup III Europeu, i els bombos no van ser gens benèvols amb Andorra, que torna a jugar l’esdeveniment esportiu per països de referència al món del tennis després de tres anys d’absència.
 
La selecció que capitaneja Gerard Blasi coincidirà en el grup C amb la gran favorita per pujar, Xipre. Hi havia quatre caps de sèrie –Moldàvia, Estònia i Irlanda són les altres– però cap d’elles té un jugador tan determinant com és el 39è del rànquing ATP: Marcos Baghdatis. Amb 30 anys d’edat, el millor jugador de la història del tennis xipriota va ser campió de l’ITF júnior el 2000 i com a professional compta amb quatre títols (Pequin, Zegreb, Estocolm i Sidnei a més de ser finalista a l’Open d’Austràlia el 2006 o semifinalista a Wimbledon el mateix any. Els líders dels altres tres favorits són l’estonià Jurgen Zopp, 177 del món, l’irlandès Sam Barry, el 259 i el moldau Radu Albot, el 145. Tots ells, doncs, massa lluny del nivell de la gran estrella xipriota.
 
Així que amb aquest panorama, la primera posició del grup està gairebé impossible. La resta de rivals també són ossos durs, però assequibles. «Serà complicat, però tenim opcions de ser segons i si ho fem bé, fins i tot lluitar pel cinquè lloc», va admetre ahir Blasi. Un és Montenegro, el rival d’avui en el debut, que té com a cap de sèrie Ljubomir Celebic. És professional i, amb 24 anys, ocupa el 627è lloc del rànquing ATP. La selecció tricolor coneix el seu joc perquè van coincidir amb ell als darrers Jocs dels Petits Estats d’Islàndia 2015: «És un bon jugador. Va caure a l’altra semifinal». En teoria Recouderc és superior, ja que va penjar-se l’or en imposar-se a la final contra el jugador que l’havia eliminat, el luxemburguès Ugo Nastasi.
 
Recouderc i Celebic s’enfrontaran en el duel dels números u –«serà un rival duríssim, però assequible», va apuntar Blasi– immediatament després del partit entre els números dos , que obrirà la primera jornada a les nou del matí hora del Principat (les deu d’allà). Per part d’Andorra, Gerard Blasi va avançar que, com deia la lògica, jugarà Jean-Baptiste Poux, quedant-se Èric Cervós a la banqueta: «Ell encara no té experiència i probablement el fem jugar a la segona fase», va apuntar el capità andorrà. El rival de Poux és una incògnita, ja que segons la normativa de la Davis, no cal nomenar un número 2, 3 i 4 si no són professionals. És el cas d’Andorra i també el cas de Montenegro, que compten amb Pavle Rogan, un jugador de 19 anys que ha viscut sis participacions a la Davis però només ha jugat quatre partits –dos d’individuals i dos de dobles; Rrezart Cungu, de 17 anys i amb només un partit d’experiència en uns dobles, i el debutant Matija Bulatovic, també de 17 anys però acabats de fer.
 
Les opcions de Poux es basen principalment en l’experiència i la veterania, sigui quin sigui el rival, com també les característiques de la superfície: «És pista ràpida indoor, però relativament lenta i això l’afavoreix; permet jugar des del fons».
 
Una vegada acabin els dos partits dels individuals es jugaran els dobles, que per part andorrana tornaran a jugar Recouderc i Poux. L’estat físic jugarà aquí un factor clau, ja que cap dels dos haurà tingut temps per recuperar i és possible que Montenegro pugui fer jugar algun dels dos jugadors que no hagin participat encara. Amb tot, Blasi va deixar clar que «Arribem molt bé de forma, segurament tots dos equips estarem en les mateixa situació de desgast».
 
Demà tocarà la inabastable Xipre, que a banda de Baghdatis compta com a número dos amb Petros Chrysochos, a qui REcouderc va superar als quarts dels Jocs d’Islàndia després de tres eterns sets. Amb tot, el segon espasa andorrà és Poux i ho tindrà realment difícil per treure el partit endavant.
 
Dijous, per acabar la fase de grups, tocarà Islàndia. «Els coneixem dels Jocs i podem guanyar-los», va assegurar Blasi. Tots ells gairebé no tenen experiència a la Davis i sobre el paper, són inferiors en nivell.
 
Després els equips quinze equips que conformen l’última divisió europea disputaran un enfrontament més per acabar la seva participació. Els quatre campions de grup que s’enfrontaran en unes semifinals i els dos guanyadors pujaran al grup II. Els quatre segons de grup lluitaran pel cinquè lloc, els quatre tercers pel novè i els tres quarts pel tretzè. Faltaria una hipotètica final, però les posicions definitives es decidiran per rànquing.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT