PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Sant Julià inicia un fòrum sobre el futur del turisme de muntanya

La parròquia acull la novena edició del Congrés Mundial organitzat amb l’OMT

Per ESTEFANIA GRACIA

Centre Cultural de Sant Julià de Lòria.
Centre Cultural de Sant Julià de Lòria. | EL PERIÒDIC
El Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià acull durant avui i fins divendres la novena edició del Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya, una iniciativa dels set comuns i del Govern d’Andorra –juntament amb l’Organització Mundial de Turisme (OMT)– amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. 
 
Les jornades comptaran amb més de 400 participants i ahir «ja estaven totes les entrades venudes», segons van confirmar des de l’organització. 
 
Edició d’enguany / L’esdició d’aquest any es centra en que la pràctica d’activitats esportives «és moda». «Any rere any, creix el nombre de persones que trien una destinació per fer-hi turisme actiu, i la majoria ho fa en companyia de la família o grup d’amics». 
Així mateix, des de l’organització del congrés es destaca que segons el Global Report on Adventure Tourism, publicat per l’OMT, i l’Adventure Travel Trade Association (ATTA), l’any 2014, el turisme relacionat amb l’esport i l’aventura ha generat 263.000 milions de dòlars arreu del món, amb un increment del 195% en els darrers dos anys.
 
Segons aquest informe, la bellesa de l’entorn natural «és el factor més important a l’hora de triar una destinació, seguit de l’oferta d’activitats i el clima». La pràctica d’esports com el ciclisme, el senderisme, l’alpinisme i les curses de muntanya «és clarament a l’alça, mentre que altres activitats madures com l’esquí incrementen el seu potencial amb la diversificació de productes».
 
D’aquesta manera, es tractarà també l’esport i l’aventura com una combinació molt prometedora per a les destinacions de muntanya, tant pel que fa al creixement de la demanda com al model de negoci, que per la seva atomització de proveïdors i serveis afavoreix que el seu benefici repercuteixi d’una manera més àmplia en el conjunt del territori. A més, durant els dos dies del Congrés, els assistents veuran casos d’èxit sorgits tant d’iniciatives públiques com de privades. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT