PUBLICITAT

Canillo

Stop Violències es beneficia del sopar del Dia de la Dona

L’entitat percebrà la recaptació del sopar del dia 8 a Canillo

Per El Periòdic

Vanesa Mendoza i Rosa Maria Mandicó, ahir, a la presentació.
Vanesa Mendoza i Rosa Maria Mandicó, ahir, a la presentació. | ANA/ m.t.
El proper dia 8, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, Canillo celebrarà per segona vegada un sopar solidari, les recaptacions del qual seran destinades a l’associació Stop Violències en benefici del dret de les dones. Els tiquets ja són disponibles al Servei de Tràmits Comunals i tenen un preu de 36 euros. Els organitzadors esperen rebre una vuitantena d’assistents.
 
A partir de les 20.30 hores, l’Hotel Piolets acollirà diverses activitats i un sopar, tot plegat amb l’objectiu  de recaptar diners per a una de les associacions del país mobilitzades en pro dels drets de la dona. Enguany la beneficiària serà Stop Violències, que vetlla per donar a conèixer i lluitar contra la violència i les desigualtats que pateix el col·lectiu. Amb els fons s’organitzarà un taller adreçat a joves de Canillo per educar-los sobre el fet que «l’amor no fa mal», segons informa l’agència ANA.
 
Falta de dades/ Vanesa Mendoza Cortés, presidenta d’StopViolències, va lamentar ahir que Andorra no disposi de dades sobre el nombre de víctimes de la violència, i va assegurar que al Principat es constaten dos tipus de violències: la que es dóna en comunitats migrades i que surt més a l’opinió pública, d’una banda, i la violència psicològica que exerceix el col·lectiu masculí andorrà, de l’altra. Mendoza també va recordar que, malgrat que els protocols d’actuació que segueix el ministeri de salut són bons, cal més formació entre els professionals (sanitaris, escolars o dels cossos de seguretat) per tal que puguin identificar millor els casos.
 
La consellera de Social, Rosa Maria Mandicó també va lamentar que tot i que s’ha avançat moltíssim, «encara queda un llarg camí a recórrer», sobretot pel que fa als maltractaments i a les diferències salarials. 
 
La jornada comptarà amb la participació del periodista Carles Capdevila, que oferirà un monòleg dedicat a la dona treballadora, a més d’una exhibició de ball i animació per continuar la festa després del sopar. Mandicó va indicar que l’acte també és un retrobament de les dones de Canillo. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT