PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS defineix «de retrocés» el primer any des de les generals

Rios assegura que el ‘cas BPA’ i la seva gestió ha provocat una mala imatge internacional

Per L.R.

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, David Rios, ahir a la seu de la formació.
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, David Rios, ahir a la seu de la formació. | PS
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), David Rios, va definir els primers dotze mesos de mandat del Govern demòcrata després de les darreres eleccions generals com «un any de retrocés per Andorra». I va afegir que l’Executiu «únicament s’ha centrat en la crisi de BPA i en guanyar les eleccions comunals» la qual cosa ha provocat, al seu entendre, «una pràctica legislativa nul·la». 
 
El primer secretari socialdemòcrata també va apuntar que l’afer BPA i la seva gestió per part del Govern «han provocat un retrocés en la imatge internacional» ja que «a dia d’avui ni els clients ni els treballadors saben que passarà». També va lamentar «l’incompliment dels terminis tant del Govern com de la mateixa AREB» així com l’opacitat de l’Executiu «que ha dificultat informació per protegir-se» la qual cosa va valorar d’«intolerable». 
 
Rios també va criticar la mala imatge generada amb la distribució dels euros andorrans així com el fet que el país hagi estat inclòs a la llista de paradisos fiscals de la Unió Europea. En aquest sentit, va declarar que «no s’entén quina tasca ha fet el ministre d’Exteriors perquè se’ns consideri un país no cooperant».
 
En l’àmbit intern, el Partit Socialdemòcrata va destacar que els preocupa especialment el que s’està fent tant en matèria d’infraestructures com en l’àmbit sanitari. Pel que fa al primer punt, va considerar que «s’han fet inversions de quantitats milionàries» per infraestructures que «no surten de rotondes i ponts». En aquest sentit, va anotar també que «l’heliport encara està penjat». 
 
Quant a la gestió de la sanitat, Rios va assegurar que es tracta d’un «espectacle lamentable» referint-se a l’afer amb l’ex ministra Rosa Ferrer. També va expressar la «preocupació» del partit i «la sensació de desànim» pel fet que «el nou ministre vulgui començar de zero» i que per tant encara s’endarrereixi més la reforma sanitària. «Si ha d’obviar tota la feina anterior, tornarem a passar tota la legislatura parlant de planificació, d’estudis, de treball i d’assessoraments», va indicar. Malgrat tot, Rios es va mostrar disposat a estudiar i negociar el pacte d’Estat anunciat pel ministre de salut, Carles Álverez Marfany, tot i que «DA sempre ens ha demostrat que el seu model de sanitat i de pensions està allunyat al nostre».
 
Amb tot, David Rios va voler valorar positivament la feina feta per part del Govern de Toni Martí amb el pacte d’Estat signat per totes les forces polítiques a excepció del partit Liberal per negociar l’acord d’associació amb la Unió Europea. Pel que fa a l’encaix de l’acord duaner actual, Rios va explicar que «cal esperar a saber què diuen els que s’asseuen a l’altre costat de la taula».  
 
De cara als propers anys de mandat, el PS espera que DA «evolucioni i surti de l’electoralisme pur i dur  del darrer any i pensin en les necessitats de la població». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT