PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Pediatria dels Prineus aconsella oferir «un entorn segur» per als infants

L’avís es dóna com a mesura per prevenir accidents domèstics

Per EL PERIÒDIC

Xerrada de l'Escola de Pares sobre accidents i seguretat infantil.
Xerrada de l'Escola de Pares sobre accidents i seguretat infantil. | RÀDIOSEU
Pedriatria dels Pirineus aconsella a les famílies assegurar-se que ofereixen «un entorn segur» als infants dins de casa com a primera mesura per prevenir accidents domèstics, segons ha informat RàdioSeu. 
 
Sobre aquesta qüestió n’ha parlat la darrera trobada de l’Escola de Pares, que es va dur a terme dijous passat i en què van intervenir el pedriatra Jordi Fàbrega i representants de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a la Seu, que es van centrar en la prevenció d’accidents de trànsit.
 
Fàbrega considera important aquest tipus d’actes informatius, atès que, «en contra del que pensa molta gent, la majoria d’incidents que afecten menors no es produeixen a l’escola ni en activitats extraescolars, sinó dins de les llars». Aquests successos són la primera causa de mortalitat entre menors de 14 anys, i per evitar-ho és fonamental la prevenció.
 
Entre els problemes més freqüents que detecten tant els pediatres com la policia, Fàbrega n’esmenta les caigudes, la ingestió de productes no comestibles, la caiguda d’objectes al cap i les cremades a la cuina.
 
En tots els casos, per evitar-ho hi ha dos elements imprescindibles: que a la casa hi hagi el mínim possible d’elements de risc, sobretot quan són més petits. En aquest sentit, Fàbrega recorda que sovint els infants no són conscients de determinats perills, per la qual cosa fins a certes edats cal advertir-los de manera constant. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT