PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern creu «imprescindible» mantenir l’acord duaner

Cinca espera que la Unió Europea accepti les peculiaritats d’Andorra

Per LÍDIA RAVENTÓS

Camions amb mercaderies.
Camions amb mercaderies. | TONY LARA
El Govern considera «absolutament imprescindible» que l’acord duaner  del 1990 es mantingui tal i com està. Així ho va afirmar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, en ser preguntat per aquesta qüestió en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. «Dit d’una altra manera, esperem que la negociació accepti que l’acord duaner es mantindrà tal qual està ara tot i que s’arribi als acords que calgui quant a les quatre llibertats i en especial a la lliure circulació de mercaderies», va declarar. 
 
En aquest sentit, el també ministre de Finances va apuntar que «és molt important que països rellevants dins de la Unió Europea com són França, Espanya o Portugal, països que ens coneixen bé, avalin i expliquin la nostra realitat i reforcin els arguments d’Andorra a l’hora de defensar situacions peculiars, atípiques o diferents en relació a altres acords similars que pugui tenir la UE». I en el cas de l’Estat francès, Jordi Cinca va emfatitzar que «si hi ha un Estat que ens pot comprendre, aquest és França». 
 
Amb tot, Cinca va recordar que «aquest és el plantejament inicial d’Andorra i no l’hem canviat en res». I va afegir que «seguim pensant que tenim els arguments suficients perquè això sigui així, sigui escoltat i entès per part de la Unió Europea i per tant s’accepti i es mantingui l’acord duaner tal qual està». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT