PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llibertat i jubilació per al policia condemnat pels trets a l’Obac

El suboficial evita l’ingrés a la presó a canvi de seguir un tractament psiquiàtric o psicològic

Per Joan Ramon Baiges

La façana de la Policia on van impactar els quatre trets.
La façana de la Policia on van impactar els quatre trets. | Tony Lara
L’agent de policia condemnat pels quatre trets a l’edifici central del cos va quedar ahir en llibertat després de reconèixer els fets en un procediment d’ordenança penal, una via judicial similar al judici ràpid espanyol que li permet eludir l’ingrés a la presó de la Comella –preventiva si havia d’esperar el judici– i gaudir de la jubilació després de més de 30 anys de servei al cos.
L’agent, que també era cap de la secció canina, ha estat condemnat per un delicte major de tinença d’arma prohibida i quatre delictes menors per amenaces de mort amb arma de foc.
 
La pena / Al policia se li ha imposat una pena de tres anys i tres mesos condicionals subjecte al seguiment de tractament psiquiàtric o psicològic –per tant no ingressa a la presó–, la privació del permís d’arma de per vida i cinc anys d’inhabilitació del cos, a més de pagar els desperfectes ocasionats pels trets a la façana de l’edifici. La condemna li prohibeix aproximar-se al director de la policia, Jordi Moreno; al director adjunt de la policia, Bruno Lasne, i a la comissària, Teresa Ferreira, durant tres anys.
 
L’agent va poder quedar en llibertat perquè la fiscalia i el seu advocat van pactar aquest procediment judicial que ha de ser proposat pel batlle.  Els suboficial, que ha demanat la jubilació després de ser inhabilitat,  ha vist també com l’expedient intern por falta molt greu va ser arxivat.
 
El final judicial d’aquest cas, que ha aixecat molta expectació per la seva excepcionalitat, va provocar ahir un gran nombre de comentaris a les xarxes socials, la majoria d’ells expressant la incredulitat pel fet que un succés com aquest hagi acabat d’una manera tan ràpida i amb la persona condemnada en llibertat. Dins del cos policial hi ha divisions d’opinions, i mentre alguns membres consideren que la resolució judicial no s’adiu amb la gravetat dels fets, altres veus defensen que es tracta d’un procediment habitual  i que no hi ha hagut un tracte especial pel fet de tractar-se d’un policia .
 
El suboficial va ser detingut dimarts al matí després de més d’una setmana d’investigació. Els fets van tenir lloc el passat 20 de febrer quan van ser descoberts quatre trets de projectil a la façana de la seu central de la Policia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT