PUBLICITAT

Andorra la Vella

Arribar als 200km/h és l'objectiu del KM Llançat

La Copa del Món tindrà lloc del 10 al 13 de març a la pista Riberal del sector Grau Roig

Per EL PERIÒDIC

Imatge promocional de la competició.
Imatge promocional de la competició. | INFORPLANET
La Copa del Món del Quilòmetre Llançat (KL) tindrà lloc a la pista Riberal del sector de Grau Roig de Grandvalira del 10 al 13 de març. Com a novetat, i a petició de la Real Federación Española de Esquí, aquest any es disputa per primera vegada a la història el primer Campionat d’Espanya (10-11 de març).

La velocitat en l'esquí té la seva màxima expressió en el quilòmetre llançat. I l’única pista als Pirineus per poder competir en aquesta especialitat es troba al sector de Grau-Roig de Grandvalira. Es tracta de la modalitat no motoritzada més ràpida que existeix.  L'acceleració dels millors esquiadors del KL s'apropa a la d'un Fórmula 1. De 0 a 200 en 6 segons, una velocitat estratosfèrica per a un atleta amb esquis. Els corredors porten esquís de 2 metres i 38 centímetres. Són molt llargs i rígids per mantenir la velocitat fins a 250 quilòmetres/hora. Una altra cosa primordial de l’equipament són els alerons d'uns 30 centímetres, i que ajuden a partir de 100 quilòmetres hora a dirigir l'esquí. Una altra, es el casc aerodinàmic, que està limitat a 40 centímetres de diàmetre i serveix per obtenir el màxim de penetració a l'aire. A més,  els bastons que els velocistes  anomenen els bastons-maneta i que ajuden a resistir la pressió de l'aire.

La Copa del Món de KL de Grandvalira compta actualment amb una setantena de corredors de 12 països, entre els que destaca el potent equip italià amb els germans Origone, Ivan i Simone, actual plusmarquista amb 252,63 km/h i l’actual campiona del món Valentina Greggio. Altres figures son l’austríac  Klaus Schrottshamer  o el recordman espanyol Ricardo Adarraga, 240,642 km/h, que és el gran favorit per adjudicar-se  el primer Campionat d’Espanya. La prova es disputarà dins la primera Copa del Món els dies 10 i 11 de març. Fa més d’una dècada que Adarraga, resident a Alemanya, es va convertir en el primer espanyol, i fins a la data l’únic, en superar la barrera dels 200 k/h. En l’actualitat hi ha un petit grup d’esportistes que han seguit les seves passes:  Eduard Manrique, París Arroyo i Juan Carlos Sánchez en la categoria S1 i Pablo Abarca (SDH). 

Més informació, demà en l'edició d'EL PERIÒDIC

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT