PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc, contra els petits detalls

El conjunt tricolor afronta el duel contra el Movistar Estudiantes amb la idea de solucionar les errades mínimes que han portat a les tres derrotes consecutives

Per ALBERT CANES

Thomas Schreiner assisteix, en un partit al Poliesportiu d’Andorra.
Thomas Schreiner assisteix, en un partit al Poliesportiu d’Andorra. | ACB PHOTO / A. MARTÍN
Cada jugada és transcendental en un partit ACB. Errar un llançament o evitar-lo a l’altra banda pot significar la diferència entre perdre o guanyar. Són petits detalls que acaben decantant els resultats del enfrontaments, i que darrerament no han estat favorables al BC MoraBanc Andorra. 
 
Entre les derrotes a les pistes del Barça Lassa i el Dominion Bilbao Basket i la del Poliesportiu contra l’Iberostar Tenerife, el conjunt tricolor suma tres derrotes consecutives que igualen la pitjor ratxa de la temporada, cosa que, evidentment, es vol solucionar el més aviat possible. La primera ocasió és demà, davant el Movistar Estudiantes, cocuer de la Lliga Endesa amb només quatre victòries i la quantitat de 17 derrotes en el que porta de temporada. 
 
«No hem fet tant malament els partits. Perdem per petits detalls, però si estem concentrats i no deixem que aquests tornin a afectar-nos, guanyarem segur», afirmava ahir en zona mixta Betinho Gomes. Sota aquesta premissa, l’equip vol tornar a triomfar davant l’afició, i malgrat que el jugador portuguès va fer entendre que no és un mal moment en quant a joc, tot i les tres derrotes, va acceptar que hi ha coses importants que s’han de solucionar: «Hem de millorar més en la defensa. Hi ha moments en què baixem i l’equip rival aprofita. Un dia que no estem encertats en atac, si no defensem bé segur que perdem». El nouvingut, Stephen Holt, també va explicar que solucionant els petits detalls, la victòria no està lluny: «Ara estem en una ratxa de derrotes, però estem instal·lant una escala i tenim el potencial per arribar als play-off. Si arreglem les petites coses que vam fer malament en l’últim partit, crec que podrem arribar als play-off».
 
L’aler de Cap Verd també va afirmar que un triomf demà aniria molt bé per a la moral de l’equip: «Després del duel contra el Bilbao en el qual no vam estar molt bé, i vam acabar amb sensacions dolentes, aquest partit serà important per canviar l’ànim de l’equip».
 
L’energia d’Holt

El nous jugador del MoraBanc, que ahir van passar per la zona mixta per primera vegada, va parlar del seu debut. Holt va assenyalar que el seu objectiu en la seva estrena no era fer 14 punts: «En el meu primer partit, simplement volia sortir i entregar la meva energia. No em vaig posar un objectiu de punts o assistències, ni res. Només volia ajudar a l’equip en tot el que podia a guanyar. Vaig ser agressiu al començament i així va ser com va anar el partit. Espero que en cada duel pugui jugar millor en defensa, en els llançaments i fent el meu joc». 
 
Betinho va lloar l’actuació del seu nou company d’equip i també va elogiar les seves característiques: «El vaig veure bé, amb molta confiança, i a mi m’agrada molt perquè és un jugador que té molt bon maneig de la pilota, assisteix molt bé, i el que més m’agrada és que defensa bé i dóna un plus a l’equip en aquest aspecte».
 
Retrobaments a dojo

Curiositats de la vida o no, Holt es retrobarà demà al Poliesportiu amb un excompany seu de la Universitat de Saint Mary’s. Es tracta de la nova incorporació de l’Estudiantes, Diamon Simpson. Fa dues jornades, ni MoraBanc ni Estudiantes comptaven amb cap jugador d’aquesta universitat californiana i ara hi haurà un retrobament de debutants: Holt ho farà davant l’afició i Simpson aquesta temporada amb l’equip madrileny. 
 
No serà l’únic retrobament en el partit. Nacho Martín i Víctor Sada, dos jugadors formats a la cantera del Barça, també es veuran les cares. Però el més destacat de tots és l’enfrontament de Daniel Clark amb l’equip que el va portar a Espanya i que l’ha acollit més anys. Serà la quarta vegada que s’enfronti als seus excompanys i amics. 
 
El famós «partit trampa»

Sobre l’Estudiantes, Betinho, com és habitual, va alertar de les debilitats que hi pot haver enfrontant-se a un rival en hores baixes i va repetir el discurs previ quan toca enfrontar-se a rivals de la part baixa. «És l’equip cuer i nosaltres estem lluitant pel play-off. Molta gent pot pensar que serà fàcil, però serà un partit trampa en què haurem d’estar molt concentrats i tenir cura de no pensar això». Tot i la insistència del portuguès en alertar, l’Estudiantes arriba a Andorra amb la realitat de no haver guanyat mai al Principat. Una fita rellevant que no és indicatiu de res, però que pot donar més moral al MoraBanc.
PUBLICITAT
PUBLICITAT