PUBLICITAT

La Massana

Set joves a la 4a edició del Curs de Voluntaris per la Natura

L’alumnat s’especialitza en gestió forestal, ramaderia i jardineria

Per EL PERIÒDIC

Presentació del curs, ahir.
Presentació del curs, ahir. | COMÚ DE LA MASSANA
Set joves han iniciat la quarta edició del Curs de Voluntaris per la Natura (CVN) que organitza el Comú de la Massana. El cònsol major de la Massana, David Baró, i el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, van inaugurar ahir el curs, amb la presència de l’alumnat, el cos docent, l’equip de col·laboradors i els patrocinadors del projecte. 
 
El CVN està concebut per donar una sortida professional als joves que estan fora dels circuits escolar i laboral. «Amb aquest curs contribuïm a ampliar les possibilitats formatives dels joves en els àmbits de la gestió forestal, la ramaderia i la jardineria, unes àrees molt importants en un país de muntanya», va explicar el cònsol major.
 
La majoria de la formació s’impartirà sobre el terreny, per conèixer de primera mà la flora i la fauna, la poda i la plantació, el disseny d’espais enjardinats, l’orientació a la muntanya o les tècniques ramades. «La part més important del curs serà la pràctica dels coneixements adquirits, ja que els joves podran acreditar que tenen coneixements i experiència en temes com la neteja de camins forestals, la gestió d’unitats pastorals o la creació de jardins», va puntualitzar Gueimonde.
Els alumnes també faran pràctiques amb els banders per conèixer tasques com el control i identificació de les espècies o el manteniment de la xarxa de refugis, i obtindran el títol de primers auxilis. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT