PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Intervinguts 1,4 milions d’euros en divises procedents d’Andorra

La quantitat extreta és un 4,12% inferior a la registrada el passat 2014

Per EL PERIÒDIC

Dades sobre les divises intervingudes durant el 2015.
Dades sobre les divises intervingudes durant el 2015. | INFOGRAFIA: MARTA BALLÚS
Els efectius de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida i personal de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT) de Lleida, van decomissar durant l’any passat un total de 1.395.712,36 euros en divises procedents d’Andorra, el que suposa un 4,12% menys respecte al 2014 en què es van intervenir 1.455.666,88 euros. 
 
Vers aquestes dades, la Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, va matisar que tot i la davallada dels números, «gairebé estem en les mateixes xifres que l’any passat». 
Tanmateix, es van detectar un total de 99 infraccions, un 7,61% més que l’any 2014 en què es van comptabilitzar 92. En la totalitat dels viatgers procedents del Principat d’Andorra que accedien a Espanya per la duana de la Farga de Moles, es van denunciar a 99 persones, de les que 79 eren de nacionalitat espanyola, 8 andorrans, tres francesos, tres italians, un alemany, un rus, un ucraïnès, un libanès, un xilè i una canadenca.
 
Intervencions més rellevants / L’actuació més rellevant va tenir lloc cap a les 12:00 hores del 22 de març del 2015 quan efectius de la Secció Fiscal de la Seu d’Urgell, a la Glorieta d’Adrall van descobrir com una dona de 68 anys, veïna de Vilafranca del Penedès, conductora d’un vehicle marca Dacia, portava ocults a l’interior d’una funda per a les ulleres, un total de 61.265 euros, la majoria en bitllets de 500 euros. 
 
Així mateix, una altra actuació important es va realitzar a l’interior del recinte duaner de la Farga de Moles, es va dur a terme a les 19:00 hores del 24 de març del passat any quan efectius de la Secció de la Duana de la Farga de Moles i de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària van descobrir a l’interior d’un turisme marca Volkswagen la quantitat de 31.005 euros, propietat d’un dels seus ocupants un home de 69 anys, veí de Cambrils.
 
Contraban de medicaments / Així mateix, segons l’Agència Tributària, a més de divises i tabac, destaca l’augment en les intervencions de medicaments de contraban, que han passat de dos el primer semestre del passat any a 16 el segon semestre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT