PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El macroprojecte de la Cabeca, pendent del llum verd del Govern

Ordenament Territorial i Medi Ambient han de donar el vistiplau

Per E. J. M.

Imatge virtual del projecte de com es preveu la urbanització de Cabeca a Encamp.
Imatge virtual del projecte de com es preveu la urbanització de Cabeca a Encamp. | EL PERIÒDIC
Recorden el macroprojecte immobiliari de la Cabeca, que després d’uns anys de bloqueig va ser aprovat pel Comú d’Encamp fa tot just un any? Doncs no ha mort pel camí. La societat promotora, Arbres de Tardor, va entregar el projecte urbanístic a la corporació fa uns quatre mesos, segons va revelar ahir el cònsol major encampadà, Jordi Torres. L’execució del projecte està pendent dels informes favorables del Govern, concretament, dels ministeris de Medi Ambient i d’Ordenament Territorial. 
 
Paralel·lament, el Comú d’Encamp està revisant «que el projecte presentat s’ajusta al cent per cent al pla parcial», va afegir Torres. Quan el projecte rebi el vistiplau de l’Executiu, el Comú d’Encamp haurà d’atorgar el llum verd definitiu. El cònsol va assegurar que la societat promotora «continua interessada» en tirar endavant el projecte de la Cabeca, «ja que ens ha trucat diverses vegades per interessar-s’hi».
 
La Caixa, 150 milions / La Cabeca torna a estar d’actualitat després que el diari Expansión hagi informat que Criteria Caixa, el holding d’inversions de la Fundació Bancària la Caixa, hagi adquirit el cent per cent del capital de la societat Arbres de Tardor, la companyia promotora és la propietària de les més de deu hectàrees de terreny a Encamp, on s’aixecarà la Cabeca, una superfície que havia estat propietat de Maria Reig. Criteria ha invertit en l’operació 150 milions d’euros.
 
Megaurbanització / El 9 de febrer de l’any passat, el Comú d’Encamp va aprovar el projecte d’urbanització del Pla Parcial de la Cabeca després de renegociar les condicions amb els particulars que havien presentat al·legacions i incorporar les modificacions indicades per la Comissió Territorial d’Urbanisme. 
 
El projecte de la Cabeca compta amb 155.000 metres de superfície, situats en paral·lel al riu des de la rotonda d’accés a la boca est del túnel de les Dos Valires fins més enllà de la rotonda de l’antic càmping Europa. La iniciativa preveu acollir establiments d’oci, comercials, d’hoteleria, de logística, oficines i àrees residencials. 
 
El disseny del projecte preveu una integració d’una peça urbana sensible al medi ambient. L’estructura està basada en una connexió, amb passarel·les amb espais verds i oberts i amb un parc que es construirà al sostre dels edificis d’aquesta nova ciutat i que serà d’ús públic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT