PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

A les ordres d’Immigració

La CASS deixa d’abonar el percentatge corresponent d’una prestació als afiliats amb el permís de treball caducat

Per JOAN RAMON BAIGES

L’oficina del Servei d’Immigració.
L’oficina del Servei d’Immigració. | Tony Lara
Si algú rep una carta de la CASS informant que no s’ha pogut procedir a fer el pagament per una determinada prestació, abans de fer qualsevol consulta és millor mirar la data de caducitat del permís de residència i treball. Des de fa un temps la seguretat social ha deixat de retornar els diners per prestacions als residents que no han renovat la seva autorització.

Segons fons de la parapública, la CASS només fa que acatar una ordre que prové del Ministeri d’Interior, que considera que amb aquesta fórmula es pot evitar que els residents s’oblidin de fer la renovació del permís.

Un ciutadà que ha viscut aquesta situació expressa una certa indignació perquè defensa que hagués estat més oportú «fer-me arribar una carta informant-me que la meva documentació ja no és vigent i jo m’hagués preocupat en fer els tràmits per renovar-la». En aquest sentit assenyala que afortunadament va deixar de cobrar una consulta a un metge generalista i no un altre acte mèdic, com pot ser una radiografia, «que costa molts més diners». Quan la persona resident presenta tots els papers al Servei d’Immigració per renovar el permís de treball, només cal dirigir-se a la CASS per justificar que s’ha fet la demanda i aquesta desactiva el bloqueig i abona tots els pagaments pendents. El procés és immediat ja que el treballador de la parapública actualitza les dades al moment des del seu ordinador, evitant així més maldecaps burocràtics als afiliats.

El mateix resident reflexiona sobre el fet que es tracta de dos departaments que depenen de ministeris diferents i no acaba d’entendre perquè la CASS esta sotmesa a les indicacions d’Interior.

Aquest mitjà ha insistit per recollir més informació però des del Govern no s’ha respost a les diverses demandes sobre el tema, i des de la CASS s’al·lega que no poden fer declaracions perquè és un afer que pertany únicament al Ministeri d’Interior. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT