PUBLICITAT

Andorra La Vella

La Compañía Gades transmet la màgia de la dansa espanyola

A través de la coreografia ‘Fuego’, setze ballarins i quatre músics oferiran un espectacle de flamenc

Per EL PERIÒDIC

Presentació de l’actuació ‘Fuego’, ahir.
Presentació de l’actuació ‘Fuego’, ahir. | ANA / M. G. C.
La 22a Temporada de Música i Dansa d’Andorra la Vella MoraBanc d’aquest any compta amb la participació d’uns dels grans pilars de la dansa espanyola i flamenca, la Compañía Antonio Gades. El Centre de Congressos d’Andorra la Vella serà l’escenari, demà a les 21.30 hores, de la coreografia Fuego, inspirada en l’Amor Brujo de Manuel de Falla, segons ha informat l’ANA. 
 
La Compañía Gades ja havia actuat en altres ocasions a Andorra amb les obres de Bodas de Sangre, Carmen i Fuenteovejuna. El director artístic de la temporada de música i dansa d’Andorra la Vella MoraBanc, Josep Maria Escribano, va matisar ahir durant la presentació de l’obra que és un honor «tornar a comptar amb la Compañía Gades» per a la Temporada.
 
Per la seva part, la directora artística, Stella Arauzo, va explicar que Fuego va ser la darrera col·laboració que Gades va fer amb Carlos Saura i va ser el punt final a un cicle creador dut a terme per aquest tàndem. Arauzo va explicar que l’obra es troba a mig camí de Fuenteovejuna i Carmen afegint que és potser la «més flamenca i popular de Gades barrejat amb drama teatral i la dansa». L’obra estarà representada per setze ballarins i quatre músics (dos guitarristes i dos cantaores) i segons va explicar la directora artística hi haurà poca escenografia. A més, Arauzo va manifestar que per a ella és un «privilegi» poder estrenar-se interpretant el personatge de fetillera i va recordar que l’any 1989 ja va estrenar el paper de Candela.
 
El secretari de la Compañía, Josep Torrent, va explicar que la fundació va néixer fa més de deu anys per mantenir viu el patrimoni artístic de l’artista i així poder transmetre valors com la disciplina, la dignitat i la importància de treballar en equip.
Després d’Andorra, la companyia visitarà França, Mèxic i Japó, entre altres països. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT